Sennheiser HD 250BT Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık İncelemesi

Öncelikle kulaklığı bana hediye ettiği için @coppermine 'a teşekkür ederim.

Bu kulaklık dışında diğer bütün kulaklıklarım kablolu. İncelemeyi okurken göz önünde bulundurunuz.

 

Teknik Özellikler:

  • Sürücü çapı: 32mm
  • Empedans: 28Ω
  • En yüksek gürültü seviyesi: 110db
  • Frekans aralığı: 20Hz - 22kHz
  • Bluetooh sürümü: 5.0
  • Desteklenen kodekler: A2DP, AVRCP, HSP, HFP, SBC, aptX™, aptX™ Low Latency, AAC
  • Bluetooh kapsama alanı yarı çapı: 10m
  • Kullanım süres: 25 saat
  • Şarj süresi: 3 saat
  • Şarj portu: tipC
  • Suya karşı koruması yok.
  • Gürültü engelleme özelliği yok.
  • Ağırlık: 125g.

 

HD 250BT 32mm sürücüleri olan bluetooth kulaklıklar arasında giriş-giriş üstü seviyesinde konumlandırılabilecek bir kulaklık. En önemli özellikleri arasında bluetooth 5.0 ve aptX desteği geliyor. Kulak üstü tipinde olup 6,5cm dış çapı, 4cm iç çapı var. Suni deri yastıkları yumuşak ancak uzun süre kafanızda takabileceğiniz kadar iyi değil.

Ses kalitesi olarak kablolu ve pahalı kulaklıklarla karşılaştırılamaz ama ben yeterli buldum. Android telefonuma aptX ile bağlanıyor ve gecikme yok denecek kadar az. Video izlerken gecikme yüzünden rahatsız olmuyorsunuz. Bas frekanslar ise oldukça yetersiz. Ekolayzır ayarları ile de basları güçlendiremedim. Ancak Andorid telefonlara root ile kurulabilen ViperFX uygulaması bu sorunun hakkından geliyor. ViperFX ile Android'de kulaklık gerçek performansını veriyor. Baslar güçleniyor. Enstrümanların sesi çok az olsa da ayrılabiliyor. ViperFX çalışmıyorken gerçekten ucuz bir kulaklık deneyimi veriyor.

Kulaklık aynı anda iki cihaza bağlanabiliyor. Sessizken ses hangisinden gelirse oranın sesi çalmaya başlıyor. Ancak çağrılar öncelikli. Bilgisayarda bir şey dinlerken telefonunuz çalarsa bilgisayardan gelen ses kesilip çağrı sesi duyuluyor. Kulaklığın üzerindeki düğmeden ya da telefondan cevap verebilirsiniz. Görüşme bittikten sonra bir önceki kaynağınızın içeriğine geri dönüyor.

Görüşme esnasında hiçbir kesintiye rastlamadım. Ses şiddeti konuşma için yeterliydi. Ses kalitesi ise pek iyi değildi. Ses karşı tarafa biraz boğuk gidiyor.

MiBoxS Android TV cihazında da Android telefon benzeri güzel bir performans aldım. Ancak Android TV'de gecikme biraz daha yüksek.

Bilgisayarımda Tp-Link UB500 BT5.0 adaptör takılı. Bilgisayara iki farklı şekilde bağlanıyor: stereo ve handsfree. Handsfree modda gecikme yok gibi. PCde Stereo modunda ise az da olsa gecikme hissediliyor. Handsfree modda ses kalitesi çok düşük.

Bilgisayarda ses çıkışı olarak handsfree modu ve stereo modu elle seçilebiliyor. Telefonda ise böyle bir şansınız yok. Telefonda çağrı dışında handsfree moduna geçemiyorsunuz. Aynı şekilde çağrı sırasında stereo moda da geçemiyorsunuz. Otomatik gerçekleşiyor.

Firmware güncellemeleri akıllı telefona yüklenen Sennheiser Smart Control uygulamasından yapılıyor. Smart Control uygulaması firmware güncellemenin dışında ekolayzır ayarı yapmaya olanak veriyor. Bir de ürünü Sennheiser'e kaydedebiliyorsunuz. Bunların dışında bir özelliği yok.

Windows 10'a bluetooth ile bağlanan telefonumun şarj yüzdesinin gösterirken bu kulaklığın şarjını göstermiyor. Android telefonda ise bildirim çubuğunda, bluetooth ayarlarında ve yüklüyse Smart Control uygulamasında pil yüzdesi gözüküyor.

İki ayrı cihaza aynı anda bağlanmanın bir sorunu var. Telefonda müzik dinlerken pc ile bağlantısı kesilince müzik sırasında 2-3 dakika boyunca 30 saniye aralıklarla lost connection hatası veriyor. Bazen tek cihaza bağlanırken de bu sorun oluşuyor. Cihazla bağlantı kesilmemişken bile kulaklık lost connection diyor ve sık sık bu uyarı yüzünden müzik deneyimi iyi olmuyor.

2.4GHz ağa bağlıyken telefon modem routerla veri alışverişi yaparken bazen ses kesik kesik gelmeye başlıyor. Özellikle YouTube'da video izlerken oluyor. YouTube Music'te ya da 5GHz ağlarda böyle şeylere rastlamadım.

Kulaklık ile kaynak cihaz arasında bir engel yoksa 10 metreden fazla uzaklıktan da kullanılabiliyor. 15 metreden sonrasını denemedim.

Kutudan tipC-tipA şarj kablosu çıkıyor. tipC şarj portunun olması güzel. Şarj etmek konusunda sıkıntı yaşamıyorsunuz. Sadece şarj süresi biraz uzun.

Kutudan herhangi bir kılıf ya da taşıma kabı çıkmıyor. Boynunuza asıp taşıyabilirsiniz. Ancak kulaklık gövdeleri dönmüyor. Kafalığı tamamen plastikten yapılmış. Kafalığın kulaklık gövdesine oturduğu yer çok sallanıyor. Hiç sabit durmuyor. Belki kulaklığın sağa sola, yukarıya aşağıya hafif oynaması için yapılmıştır. Zira kulağa oturtmak, gövdeyi oynatmak için başka bir ayarı yok.

Kulaklık Amazon'un 2022 Temmuz indirimlerinde 600 liraya satılıyordu. 800-900 liradan fazlasını hak edeceğini düşünmüyorum. Ses ve malzeme kalitesi bir yana lost connection hatası ve 2.4GHz Youtube ikilisini kullanırken sesin sık sık kesilmesinden pek memnun kalmadım.

 

İncelememi okuduğunuz için teşekkür ederim.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Turknet Gigafiber İncelemesi

 

23.10.2021 Ekleme: IPv6 bir süredir çalışmıyor. Tekrar CGN'e geri göndük.

10.11.2021 Ekleme: Bugüne kadar birkaç defa bağlantı sorunu yaşayıp bir de kablo kesilme sabotajı yaşadığım ve ipv6 iptal ediğildiği için puanı düşürdüm.

Ben evden çalışıyorum diyorsanız gigafiber haricinde evde yedekte kullanabileceğiniz bir bağlantı da mutlaka bulunsun. Yani ülkede en prestijli, en hızlı interneti kullansanız dahi internetiniz neredeyse ayda bir kesiliyor. Bazen kesinti uzun sürüyor.

Benim için stabilite daha önemli. Varsın 200mbps olsun ama zırt pırt kesilmesin. Müşteri hizmetlerinin peşinden koşmayayım.

25.11.2021 Ekleme: Birkaç kere daha günlerce internet gelmedi. İptal dilekçesini yollayıp iptal etmeyi kafaya koymasaydım internetin geleceği yoktu. Ne hikmetse iptal dilekçesini yolladıktan sonra bir eleman gelip sorunu halletti. Turknet'in premium dediği hizmet de bu kadar oluyor işte.

28.05.2022 Ekleme: İki üç aydır ipv6 sorunu düzeldi ama hala tam olarak yurtdışı isplerin ipv6 hizmetleri gibi değil. Sorunsuzluk artınca genel olarak memnuniyet de artıyor.

03.07.2022 Ekleme: Bir süredir sık sık internet kopmaya başladı. Günde bir seferden saatte bir sefere çıktı. Açtığım destek kaydını elektrik altyapınızda sorun var deyip kapatıyorlar. Forumlarda gördüğüm kadarıyla birçok kişide aynı sorun var ve herkese böyle cevap veriliyor. Yani evdeki hiçbir cihazda sorun yokken Turknet'in cihazları elektrik altyapısını beğenmiyor olabilir mi? Yine bahane üretiyorlar.

 

İnceleme

Bu yazıda yaklaşık 4 aydır kullandığım gigafiber tecrübemden bahsedeceğim.

Turknet’in kendi altyapısını çektiğini biliyordum ama bildiğim kadarıyla sadece bir site Türkiye’de sadece bir siteye fiber hizmeti veriyorlardı. Sokağa siyah drop kablo çekilene kadar Turknet’in fiber altyapısını mahallelere genişlettiğinden haberim yoktu. Yılbaşından sonraki haftalarda binamıza drop kablo çekildikten sonra araştırmaya başladım.

Evlerin birinci katlarına tutturulan drop kablo.

 

Apartmanlara bu kutudan drop kablo dağıtılıyor. Bu kutu da kalın bir fiber kablo ile santrale bağlı.

 

Aslında birkaç aydır Beşiktaş’ta, Bayrampaşa’da, Bahçelievler’de, Avcılar’da ve Kadıköy’de bu altyapının aktif olduğunu öğrendim. Ancak kullanıcıları çok kısıtlıydı ve ilçelerin %5’lik kısımlarında bile altyapıları yoktu. Gigafiber abonelerine özel teknik birimlerinin olduğunu belirtiyorlardı. 100 liraya 1000mbps(1gbps) simetrik internet hizmeti veriyorlardı.

İndirme hızının yüksekliği karşısındaki şaşkınlık gönderme hızının bugüne kadar ülkede hiç görülmemiş miktarda olmasının verdiği şaşkınlığın yanında hiç kalırdı. İnternetin aslında o kadar hızlı olmayacağını düşünmek bile bu şaşkınlık ve sevinci azaltmıyordu. O zaman çok şanslı olduğumuzu fark ettim. CGN altyapıdan çıkıp dinamik ipv6 altyapıya geçmemizden bahsetmiyorum bile(tamam vurmayın).

Binaya altyapı çekileli 5 ay sonra altyapımızı aktif ettiler. Aylardır takip ettiğimden biliyorum ki bugüne kadar gigafiber çekilen hiçbir yerde aktivasyon bu kadar uzun sürmemiş. 1Gbps internete bu kadar yakınken kullanamamak insanı huzursuz ediyor.

GPON cihazı ya da fiber sonlandırma.

Neyse aktivasyonumuz oldu, bedava router ve PON cihazı kurulumu yapıldı. Hemen hız testi yaptım.

Çıkan sonuç indirme hızı açısından 1gbps değildi ama bunun sebebini de sonradan öğrendim. Hız testi platformları bazı cihazlardan ya da uygulamalardan gelen hız testi isteklerini düşük hızla yanıtlıyordu. Speedtest’in masaüstü uygulamasından, internet sitesinden ya da başka platformlardan test etmek gerekiyordu. Sonuçta aldığım internet gerçekten de 1Gbps ethernet bağlantısını sonuna kadar kullanıyordu. 940Mbps indirme ve 940Mbps gönderme. Bu hızlar 1Gbps ethernet bağlantısı için sınırları belirtiyor. 2.5Gbps ethernet, 10Gbps ethernet ya da Wifi6 sistemim olmadığı için gerçek sonucu göremiyorum.

Mesut Çevik gigafiber hakkında yaptığı bir videoda uygun cihazlarla 1Gbps üzerine çıkabildiğini gösteriyor. Ha bir de bu var. Wifi6 router ve Wifi6 cihaz kullanmadığınız sürece kablosuz cihazlarınızda Turknet’in verdiği cihazın limiti olan teorikte 866Mbps’de kalacaksınız.

Wifi5 kablosuz cihazların hız sınırı

 

Wifi5 ile gerçekte en fazla 500Mbps gibi bir hız alınabiliyor ki bu da oldukça yeterli aslında.

Wifi5 routera 50cm yakındayken alabildiğim en yüksek hız.

 

Günümüz Türkiye’sinde kullanabileceğimiz internet hizmeti aslında 1gbps interneti yavaşlatacak kadar bile hızlı değil. Oyun platformlarından oyun indirmediğiniz ya da torrent ile film indirmediğiniz sürece yaklaşık 200Mbps’yi hiç geçmeyeceksiniz bile. İndirme yöneticileri 100MB/saniye(800Mbps) hıza erişebiliyorlar elbet ama sıkça kullanılan ve bunu destekleyen siteler iki elin parmaklarını geçmez. Youtube bile gönderme hızı olarak 200Mbps’yi geçmiyor. Artık gigabit internet sahibiyim şöyle 100GB video göndereyim dediğiniz zaman gerçekte öyle olmadığını fark ediyorsunuz. O yüzden 1gbps hızı ancak yukarıda yazdığım eğlence platformlarında görebileceksiniz, şimdilik.

Torrentte gördüğüm en yüksek hız.

 

Bu incelemeyi yazmadan yaklaşık iki hafta önce Turknet’ten aboneliğim için ipv6’nın aktif edildiği hakkında bir e-posta aldım. Routerda ve pi-hole’da birkaç ayar yaptıktan sonra CGN’den kurtulmuş üstüne ipv6’ya geçmiştim. Sanırım şu an en gelişmiş ülkelerdeki nerd’leri bile kıskandıracak bir internet altyapısına sahip oldum(kıskaniyürler). Bir de Wifi6 router alırsam daha iyi olacak tabi ama onun için Wifi6 cihaza da ihtiyacım var. 😁

Kullandığım 5 ay süresince birkaç kez yardım talebim oldu. Geri dönüşün DSL bağlantılardan çok da hızlı olmadığını söyleyebilirim ama kendi altyapıları olduğu için sahada sıkıntı olduğu zaman bir gün içinde sorunlar çözüldü.

Son olarak da Turknet abonesi olmak istersen benim kodumu kullanabilirsin: YFC45GD98UKF. İkimize de bir ay ücretsiz internet verecek. Ya da direkt bu link üzerinden başvurabilirsin:

https://turk.net/p/YFC45GD98UKF

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 18 / 30

SanDisk 64GB Ultra Dual Drive USB 3.1 Type-C Bellek İncelemesi

Android telefonumda çalışacak bir ucu tipc, diğer ucu da usb tipA olan bir usb bellek arıyordum. Bu usb bellek benim istediğimi çözdü ancak bazı şartları var.

64GB'lık bellek FAT32 olarak formatlanmış hâlde geliyor. Hem telefonda hem de bilgisayarda sorunsuz çalışıyor. Yalnız FAT32 formatlanmış bir diske 4GB'den büyük boyutlu dosya atamıyoruz. Ben de NTFS ya da exFAT denedim. NTFS sıkıntı çıkarıyor ancak exFAT telefonumun dahili dosya yöneticisi ile güzel çalıştı.

CrystalDiskMark ile yaptığım testlerde en fazla 165mb/s okuma 65mb/s yazma hızı elde ettim. Ancak bu hızlar yanıltıcı. Bu hızlara sadece standart test boyutu olan 1GB ile test yapınca ulaşılıyor. Okuduğunuz ya da yazdığınız veri 1GB'ın üstünde ise gerçek hızları görebiliyorsunuz(Dieselgate skandalı misali).

Ürünün gerçek okuma ve yazma hızları ise 158mb/s okuma ve ortalama 25mb/s yazma. Test yaparken de dosya kopyalarken de yazma hızı 20mb/s'nin altına hiç düşmüyor. Tabi testleri büyük boyutlu dosyalar ile yaptım. Küçük boyutlu dosyalarda hız daha çok düşecektir ki bu da normal bir durum.

İnternette yorumlarda fazla ısındığı söylenmiş. Evet fazla ısınıyor ancak sadece bilgisayara takınca fazla ısınıyor. Yine de daha önce görülmemiş bir sıcaklık değil bu. Çok eski Sandisk USB belleğim de bundan biraz daha az ısınıyor. Dışındaki plastik kutudan sıcaklık fazlaca hissediliyor. Telefonumun usb portu usb3 desteklemediği için belki ısınmıyordur.

Ayrıca telefonda büyük boyutlu dosyaları kopyalarken yazma hızı 20mb/s civarında. Oldukça tatmin edici.

64GB'lık model 80 liraya satılıyor. Bu fiyata göre güzel bir ürün gibi gözüküyor. Kızaklı yapısının ileride bozulacağı aşikâr. 2 yıl sonra kızağı bozulursa dıştaki plastik haznesini kırıp kullanırım. Sonuçta dıştaki sadece portların içeri saklanabileceği bir kap. Başka bir işe yaradığı yok.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Cepte Şok Deneyimi

Evdeki büyükler internetten alışveriş yapanların dolandırıldıklarını düşündükleri için hep uzak duruyorlardı. Nitekim internetin ne olduğunu tam bilmedikleri için yaklaşmamaları daha iyi. Salgın döneminde ise dışarıdan çıkmamak için internetten siparişe sıcak bakıyorlar ama internetten satın almanın metodlarını bilmiyorlar. Yani satıcı güvenilir mi, malı teslim eder mi, sipariş portalı güvenli mi böyle şeyleri bilmedikleri için Şok'tan sipariş verelim dediler. Diğer mağazalar getirmezse daha çok kazık yeriz diye mi düşündüler acaba. Ben bile bilmiyorum.

Pazar gecesi, Pazartesi sabahı teslim edilmek için verdiğim sipariş Pazartesi 14 gibi teslim edildi diye gözüktü. Hâlbuki teslim edilen bir şey yoktu. Her neyse biraz bekleyim dedim. Sonuçta market en fazla 300-400m ötede. Yarım saat kadar geçtikten sonra markete gittim ki işte orada bahaneler başladı. Çocuk teslim etmeye gitti de, sizi arıyordu da... Sonra siparişteki bir ürünün eksik olduğunu farkettim. Yetkiliye söylediğimde eksik ürünlerin parası iade edilecek dendi. Siparişi hazırlayıp bir elemanı benimle birlikte eve gönderdiler. Eleman maske takmıyordu üstelik.

Evden çıkmadan alışveriş yapmak için verdiğim sipariş sonucunda evden çıkmış oldum. Yani bir işe yaramadı. Üstelik eve teslim için geldiklerinde poşetleri almamız gerek diyorlar. Ula 100 küsür liralık sipariş vermişim. Poşetleri de parasız ver bari!

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • KemalT @kemalt

    Şok hakkında genelleme yapmamak lazım. Ben 1-2 haftadır sipariş veriyorum.
    ilk 2 sipariş gecikmeli de olsa geldi. daha sonrakiler zamanında geldi.
    Bozuk taze meyve ve sebzeyi de bir sonraki siparişte yorumda belirttim. yenisini tazesini ücretsiz olarak getirdiler. Bozuk olanı siz onu atın dediler
    şok tan --Şimdilik-- çok memnunum.
    Migros 4 gün sonraya bile sipariş alamazken şok aynı gün içinde teslim ediyor.

  • Samed AYDIN @picasso16

    Maske vermiyorlar ki taksınlar. Olaylar patladığında maske takmak yasak dediler sonra birisi virüs kapınca göstermelk birer kutu verildi gerisi yok. Elemanlar bile poşet lazım oldu mu kendilerine açık çıkmaması için cepten ödüyor. Şok poşeti bedavaya vermiyorse elemanlar cebinden ödeme lüksü yok.

Black Mesa, Bir Half Life Yeniden yapımı

Black Mesa projesini ilk duyduğumda HL2 yeni çıkmıştı sanırım. Hatta bu oyunun müzikleri daha o zamandan bitirilmiş hâldeydi. Ara sıra Nokia telefonumda açar dinlerdim. Proje çok uzadı. Aradan yıllar geçmesine rağmen projeyi rafa kaldırmadılar. Yavaş da olsa geliştirdiler. Başlandıktan neredeyse 15 yıl sonra projeyi tamamladılar.

HL2'deki Source motoruyla yapılması planlanan oyun sanırım CS:GO'nun güncel Source motoruyla yapılmış. Çünkü grafikler ve efeketler CS:GO dahil eski tüm Half Life serisi oyunlardan daha güzel. Nadiren bazı yerlerde garip droplar olsa da genel anlamda HL2'ye yakın bir sistem tüketimi var.

Oyunun zorluğu iyi ayarlanmış. Çok zorlanmadım ama bazı yerlerde trainer kullandım. Hikâye olarak ilk oyuna sadık kalınmış ama görsel olarak neredeyse değil herşey değiştirilmiş. Canavarlar biraz düşük kaliteli gibi kalıyor ama onların da yeniden yapıldığı belli oluyor. Özellikle oyundaki kaplamalar istediği sistem gereksinimine göre muazzam. Monitörlerdeki yazıların çoğu okunuyor. Varillerdeki, kutulardaki yazılar, geçtiğiniz yerdeki detaylar çok güzel.

Tabi ki bir de XEN var. Yapımcılar eski oyuna hiç sadık kalmamış, çok da iyi olmuş. Eski oyunda bu yaratıklar dünyayı işgal ediyor ancak geldikleri yerde başlarını sokacakları bir evleri bile yok! Bu ne menem çelişkidir. 😀

Bu oyunda XEN'de resmen hayat var. Çağlayanlar akıyor, kaplıcalar parlıyor, sonik patlama yapan köpekler etrafta dolaşıyor, uçan vatozlar göklerde süzülüyor vs. müthiş bir ortam. İçinde bulunduğunuz ortamın hâlet-i ruhiyesine göre göğün rengi değişiyor. Mor renkli bir sahne ile XEN'e giriyoruz, kaplıcalara girince etraf mavi oluyor değişiyor.

XEN'e bizden önce gelenlerin kalıntıları öyle bir iki çanta ya da silah olmuyor. Bizden önce gelenler XEN'de kamp bile kurmuşlar. Oraları keşfediyoruz. Oynarken inceleme yapacağımı düşünmediğim için bazı yerlerin ekran görüntüsünü almadım.

Oyunda birkaç küçük hata haricinde hiçbir hata yok. Her şey mükemmel çalışıyor. Böyle düşününce oyunun fiyatı alınan keyfe göre oldukça makul. İndirimsiz 31₺ olarak Steam'de satılıyor.

Kesinlikle tavsiye ederim. Half Life severler mutlaka oynamalı.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 6 / 9
  • Kenan @72pinedoram

    Bu oyun daha önce oynadığımız black mesadan farklı mı acaba? yeni grafiklerle tekrar mı piyasaya sürdüler?

  • Mehmet Can @dogan_mcan

    Eline sağlık, güzel yazı. Xen gelmeden önce de, sonra da oynayıp bitirdim. Xen ve sonrasındaki bölümler haricinde fark göremedim. Zaten grafikler ve atmosfer en başından beri çok güzeldi. Erken erişimden çıkmadan önce de 2 ayrı sistemde oynadım ve herhangi bir bug ile karşılaşmadım. En güzel HL oyunudur benim için. Xen Soundtrack'i çok ama çok güzel. HL2'nin birçok yönden daha başarılı olduğunun farkındayım ancak bu oyunun çıkış tarihinin 1998 olduğunu unutmamak lâzım. Yeniden yapımı da kesinlikle hakkını veriyor. Bir de bu yapımın Valve tarafından değil de, küçük bir geliştirici ekip tarafından yapılması beni daha çok etkiledi, bu kadar güzel olmasını beklemiyordum. Remake nasıl olur sorusunun cevabı aynı zamanda. Seriyi baştan oynayıp bitirmek isteyenlerin kesinlikle Black Mesa ile başlaması gerekiyor. Daha sonra orijinal HL2, HL2E1 ve HL2E2 ile devam edilebilir.

  • Serhan Sukuroglu @serhan-sukuroglu_1

    Bütün halflie oyunlarını bitirdim half life 2 ve black mesa en iyi oyunu ama black mesa cok iyi çok iyi düşünülmüş bir oyun. Yeni oyunlar niye artık hiç heycanlı değil yaşım büyük olduğu için mi max panye 1 residen evil ilk oyunları inanılmaz keyifli şuanda call of duty son cıkan oyunu dışında beni heycanlandırmıyor.

  • Berkay Çiçek @mahirberkay82

    şu an iniyor inşallah iyi bir deneyim olur

Xiaomi Mi A3 İncelemesi

 

Xiaomi'nin Android One platformu için çıkardığı son model Mi A3 oldu. Daha önce Çin'de MiCC9 olarak piyasaya çıkan telefon global pazara saf Android olarak bilinen Android One ile sürüldü. Selefleri saf Android arayüzü tercih eden, nispeten ucuz telefon arayan kullanıcılar için iyi birer seçenek oldular. Mi A3 de bunu devam ettireceğe benziyor.

Teknik Özellikler

Boyutlar ve ağırlık: 153,48 mm*71,85 mm*8,475 mm, 173,8 g

Kasa: Ön-arka Gorilla Glass 5, plastik kasa?

Ekran: 6.01" Süper AMOLED, 1,560x720px çözünürlük, 19.5:9 ekran, 286ppi piksel yoğunluğu

Üçlü arka kamera: Geniş - 48MP f/1.8, 1/2", 0.8µm piksel boyutu, PDAF; ultra geniş açı - 8MP, f/2.2, 1.12µm piksel boyutu; derinlik sensörü - 2MP, f/2.4; 2160p@30fps

Ön kamera: 32MP, 0.8µm piksel boyutu, f/2.0; 1080p/30fps video kaydı

İşletim sistemi:  Android 9 Pie; Android One

İşlemci: Qualcomm Snapdragon 665: sekiz çekirdek CPU (4x2.0 GHz Kryo 260 Gold & 4x1.8 GHz Kryo 260 Silver), Adreno 610 GPU

Bellek ve depolama: 4GB sistem belleği; 64/128GB UFS 2.1 depolama; hibrid micro sd kart yuvası

Batarya: 4,030mAh Li-Po; 18W QC3 destekli

Bağlantı: Çift-SIM; LTE-A, Türkiye'de kullanılan tüm GSM frekanslarını destekliyor, Cat.15/13 (800Mbps/150Mbps); USB TipC; Wi-Fi a/b/g/n/ac; Bluetooth 5.0

Diğer özellikler: Ekran altı parmak izi okuyucu; mono hoparlör; 3.5mm jak

Kutu İçeriği

Kutudan telefonun dışında bir adet şeffaf yumuşak silikon kılıf, 5V 2A beyaz renkli şarj adaptörü ve beyaz renkli kablosu, SIM kart yuvasını açacak iğne ve kullanım kılavuzu gibi dokümanlar çıkıyor.

Diğer Xiaomi telefonlarda olduğu gibi bu telefonun kutusundan da kulaklık da çıkmıyor. Dahili FM radyoyu dinlemek isterseniz 3,5mm jakı olan bir kulaklığa ihtiyacınız var.

Tasarım

Telefonun ön tarafı son model sıradan telefonların tasarımı ile aynı olsa da arka kapaktaki janjanlı görünüm göreni cezbediyor. Benim incelediğim model de mavi idi.

Güneş altında arka kapaktaki renkler çok daha güzel gözüküyor. Ayrıca telefonun üst tarafı ve yanları yuvarlatılmış. Telefonu tutmayı kolaylaştırıyor. Pürüzsüz bir deneyim veriyor. Ön ve arka tarafı Gorilla Glass cam olsa da yan tarafların plastik? olması premium hissiyatını biraz törpülüyor. İnternetteki incelemelerde kimisi plastik kasa kimisi de metal kasa demiş. Telefon oldukça hafif ve bana kasa plastik gibi hissettirdi.

Arka kamera adası çıkıntı yapıyor ancak kutunun içinden çıkan silikon kılıf ile bu çıkıntı yok oluyor. Ekranın altında biraz boşluk var ama rahatsız edici düzeyde değil. Çentik son model tasarıma uygun damla çentik türünde. Ön kameranın solunda beyaz tek renk bildirim ışığı, yakınlık ve ışık sensörleri bulunuyor. Ahize, ekran ve kasa arasında ince bir çizgi olarak gözükmekte. İlk baştan ahize yok mu acaba dediğiniz oluyor. Ekranın köşeleri yuvarlatılmış. Çentiğin kenarlarında ve ekranın köşelerinde ekran çözünürlüğü sebebiyle piksellenme belli oluyor. Oraya ekran bölümünde daha detaylı değineceğim.

Telefonun altında ortada tipC portu, sağlı sollu olarak mikrofon ve hoparlör bulunuyor. Üst kısmında 3,5mm jak, kızılötesi verici ve mikrofon bulunuyor. Sağ tarafta ses açma ve kapatma tuşları tek tuş haline getirilip konumlandırılmış. Güç tuşu da ses tuşlarının altında yer alıyor. SIM kart yuvası da sol tarafta konumlandırılmış.

SIM kart tepsisi çift sim ya da tek sim + micro sd kart olarak yapılmış.

Ekran

720p süper AMOLED bir ekrana sahip. Manuel ayarlayabileceğiniz parlaklık çok yüksek olmasa da güneş altında ya da çok aydınlık bir yerde otomatik parlaklığı açtıysanız güneş altında görülebilecek kadar artıyor. Ölçme cihazım yok ancak yeterli diyebilirim. Ben de mağazada ilk incelediğimde ekranı en fazla bu parlaklığa mı çıkıyor diye düşünmüştüm.

Ekranın çözünürlüğü kafanızda soru işareti bırakıyor. Çentiğin kenarlarında, ekranın köşelerinde piksellenmeyi görüyorsunuz. Ancak telefon ekranındaki bir içeriğe bakarken bu düşük çözünürlük sizi rahatsız etmiyor. Yazılara ve uygulama ikonlarına çok yakından bakarsanız piksellenmeyi görebiliyorsunuz. 1080p panel bir cihaz ile yan yana bakınca özellikle yazı ve düz renk üzerinde olan motiflerde çözünürlük farkı anlaşılıyor ama kullanırken bu kadar dert etmezsiniz diye düşünüyorum. Zira resimlerde ve videolarda farkı anlamak zor.

Ekran konusunda benim beğenmediğim şey ise renkleri oldu. AMOLED ekran renkleri çok canlı veriyor ancak doğru vermiyor bana göre. Ekranı biraz soğuk tonları gösterecek şekilde ayarlanmış ve ayarlarda renk tonu değiştirme kısmı bulunmuyor. Bu AMOLED panel mi yoksa 1080p IPS panel mi diye sorarsanız görüntü doğruluğu bakımından kesinlikle IPS panel derim.

Ekranın altında parmak izi okuyucu bulunuyor. Ekran kapalı durumdayken telefonu elinize aldığınızda ya da telefonu biraz salladığınızda parmak izi okuyucu üzerinde oraya basacağınızı gösteren bir işaret çıkıyor. Bu özellik her zaman doğru çalışmıyor olsa da ekranda o işaret çıkmadan da belirlenen yere parmağınızı bastırıp kilidi açabiliyorsunuz. Parmak iziyle kilit açma biraz yavaş çalışıyor. Neredeyse 2 saniye bekletiyor. Bu yavaşlık parmak izi okunurken çıkan animasyon yüzünden mi yoksa sensör teknolojisinden mi kaynaklanıyor bilmiyorum. Sensör parmağınızı okurken oldukça parlak mavi-yeşil arası bir ışık açıyor o bölümde.

Sonra ekranın üzerine yapıştırdığım cam koruma yüzünden parmak izi pek iyi çalışmadı. Parmağı iyice bastırmak gerekiyor. Cam koruma alırken bunu göz önünde bulundurun ya da buna uygun bir cam koruma tercih edebilirsiniz.

Ekleme(28.09.2019): Parmak izini cam koruyucu katmanı uyguladıktan sonra kaydederseniz açarken çok sıkıntı olmuyor.

Batarya ve Ses

Telefon Quick Charge 3.0 teknolojisini desteklese de kutusuna 2A veren normal bir şarj aleti koymuşlar. Kutudan çıkan şarj aleti ile tam şarjın 2 saat 15 dakika olduğu söyleniyor internette yapılan incelemelerde. Ben de %25'te iken şarja taktığım telefonu 1 saat 40 dakika sonra %99'da çıkardım. İsterseniz QC3 destekleyen bir şarj aleti ve kablosu ile bu süreyi 1 saat 40 dakika civarına düşürebileceğinizi tahmin ediyorum.

Bataryanın bekleme süresi hakkında bir fikrim yok sadece 4-5 saat kadar kullanabildim ancak internetteki incelemelerde 4000mAh bataryanın hakkını verdiği belirtiliyor. AMOLED panelin de bunda katkısı vardır sanırım.

Xiaomi telefonlarında 3,5mm jak kaldırmayı artık bırakmış gözüküyor ki son çıkan telefonlarının neredeyse hepsinde 3,5mm jak vardı. Bu telefonda da bulunması iyi olmuş. 3,5mm jak üzerinden alınan ses çok yüksek değil. 32ohm gibi telefonlar için yüksek empedanslı bir kulaklık takarsanız çok yüksek ses alamayabilirsiniz. Ses kalitesi bana bu fiyat için yeterli geldi. Çok ahım şahım değil. LG G2'den sonra Xiaomi telefonların ses kalitesi beni pek tatmin etmiyor.

Ahizeden gelen ses bana baştan boğuk geldi ama deneyenler bir sorun olmadığını söyledi. Herhalde bana öyle denk gelmiştir. Ayrıca alttaki hoparlörü yüksek ses veriyor. Hoparlörden gelen sesin kaliteli olduğunu söyleyemem ama zil, video ve oyun sesleri için yeterli.

İşletim Sistemi ve Performans

Android One platformundaki telefon kutudan Android 9 Pie ile çıkıyor. Güncel güvenlik yaması da 5 Eylül tarihinde yayınlanmış.

Geçen seneki Xiaomi'nin Android One platformu telefonlarında yaşanan güncelleme sorunu bu telefonda yaşanmaz umarım. Geçen sene güncelleme geç gelip bir de üstüne sorunlarıyla beraber gelmişti. O yüzden güncellemeyi geri çekip biraz daha beklettiler.

Saf Android arayüzü oldukça sade ve kolay kullanılır. Ben de Mi6 telefonumda MIUI olduğu halde saf Android arayüzünü andıran Nova Launcher kullanıyorum.

Telefonda Xiaomi Community ve Aliexpress uygulamaları dışında bloatware bulunmuyor. O uygulamaları da kaldırabiliyorsunuz zaten.

Uygulamalar MIUI telefonlardaki gibi ekrana doluşmuyor. Uygulama çekmecesinde duruyorlar. Parmağınızı aşağıdan yukarıya doğru kaydırarak önce çalışan uygulamaları sonra biraz daha yukarı kaydırarak uygulama çekmecesini açabiliyorsunuz.

Navigasyon tuşları ayarlanmıyor. Ayarlarda tuşların yerini düzenlemek, türünü ayarlamak için bir bölüm bulunmuyor. Geri tuşu sol tarafta, ana ekran tuşu kalın ve kısa bir çizgi halinde ortada. Sağ tarafta ise tuş yok. Çalışan uygulamalara üst paragrafta dediğim gibi uygulama çekmecesini biraz yukarı çekerek ulaşabiliyorsunuz.

Koyu mod mevcut, isterseniz sürekli açık kalmasını ya da otomatik modda çalışmasını sağlayabilirsiniz. Ayarlar menüsü haricinde birçok yer koyu temaya geçse de telefonun tamamında koyu mod açılıyor diyemeyiz. Ayrıca her uygulamanın içindeki ayarlardan koyu modu aktif etmelisiniz. Genel koyu mod ayarı bunlara etki etmiyor nedense.

Kulaklık ses ayarı ve NFC de bulunmuyor.

VoLTE destekleyen hattınız varsa *#*#86583#*#* kodu ile VoLTE'yi etkinleştirebilirsiniz. VoWiFi da benzer şekilde etkinleştirilse de bende çalışmadı. Belki diğer Xiaomi telefonlarında olduğu gibi ileride EFS değiştirme ya da ShortcutMaker uygulamaları üzerinden VoWiFi'ı çalıştırabilecek bir yöntem çıkar.

4GB sistem belleği günlük kullanımda oldukça yeterli. Oyun oynamadığım için sistem performansını değerlendiremiyorum ancak Antutu testinde 140bin puan aldığını söyleyebilirim. Ayrıca telefon uzun süre kullanımda bile çok az ısınıyor. Oyunlarda sıcaklığı artabilir tabi. Kullandığım Mi6 sadece ekranı açıkken bile ısındığını düşününce Mi A3 baya iyi geldi.

Kamera ile kayıt yaparken, Chrome ile webde gezinirken yavaşlama hissetmiyorsunuz. Snapdragon 665 serin çalışıp aynı zamanda yeterli performans veriyor.

Kamera

Mi A3'ün en çok öne çıkan yeri üçlü kamera sistemi. Aslında diğer kameralar pek kullanılmasa da 48mp ana kamera övgüleri üzerine topluyor.

Mi A3 camera2api desteği açık olarak geliyor. Yani root yapmanıza, garip gurup programlar yüklemenize gerek kalmıyor. Play Store'dan indirdiğiniz kamera yazılımları ile ya da Google Camera portları ile camera2apiyi kullanabiliyorsunuz. Ben dışarı çıkıp kamera ile çekim yapmadım.

İnternette Mi A3 için şimdiden bir çok inceleme ve karşılaştırma videosu var. Görünüşe göre Mi A3 2000₺ altında en iyi kamera performansına sahip telefon oldu. Dahili kamera yazılımı oldukça iyi iş çıkartıyor. Sadece ışık azaldığında belki dahili kamera uygulaması yerine Gcam tercih edebilirsiniz. Yine de dahili kamera yazılımı çok iyi, gcam yüklemedim diye pişman olmazsınız.

Mi A3'te OIS yok. Onun yerine EIS ile yazılımsal stabilizasyon yapıyor. 4K@30FPS video kaydı yaparken EIS çalışmıyor ve çok sarsıntılı bir video ortaya çıkıyor. Yürürken kullanılabilecek seviye değil kesinlikle. EIS 1080p@30FPS'de açılıyor ve çok iyi iş çıkartıyor. Amiral gemisi telefonlarda gördüğümüz stabilizasyon performansına sahip. HEVC video kayıt desteği var. Böylece çektiğiniz videolar görüntü kalitesi kaybına uğramadan daha düşük dosya boyutu ile saklanabiliyor. Google Fotoğraflar'da otomatik yedekleme açıksa HEVC videoları da yedekleyebiliyor.

Sonsöz

Mi A3 2000₺ altındaki iyi bir alternatif. Artıları ve eksileri var. Realme ile Asya pazarında rekabetin iyice artması Xiaomi'yi böyle bir telefon çıkarmaya itti sanıyorum. Telefonun en çok eleştirilen kısmı olan ekranı gözleri iyi görmeyen ya da daha önce bu kalitede ekran görmemiş birini tatmin edebilir. Ancak güzel IPS panelli bir telefondan ya da Samsung'un üst serisi modellerden bu telefona geçiş yapanlar için ekran eksi bir nitelik olabilir. Kendi kullandığım telefonların ekran kalitelerini sıralarsam Xperia Z3C ~ LG G2 > Xiaomi Mi6 > Xiaomi Mi A3 diyebilirim. Yine de ekranı çok kötü değil. Mağazaya gidip görmeden karar vermeyin derim.

Ayrıca ben telefonu anneme aldığım için fotoğraflarda yazı fontu normalden büyük gözükebilir. 🙂

Artıları
  • Fiyatına göre mükemmel kamera performansı
  • Uzun bekleme süresi
  • Saf Android tasarımı(kişiye göre değişebilir) ve güncelleme desteği
  • Göz alıcı tasarım
  • Son zamanlarda kullanımı azalan bildirim ışığı
  • 3,5mm jak
  • Quick Charge 3 desteği ve tipC portu
  • Yeni çıkan telefonlara göre nispeten kısa boyu
Eksileri
  • Düşük çözünürlüklü ve renk kalitesi bakımından tatmin etmeyen ekran
  • micro sd kart takılacağı zaman bir sim portunun işgal olması
  • MIUI arayüzünde olan bazı ekstra uygulamaların ve ayarların bulunmaması(görüşme kaydı, ekran kaydı, ayarlardaki çeşitlilik vs.)
  • Çentik
  • OIS yok bu yüzden 4K@30FPS hareketli kullanımda tercih edilebilir değil.

 

İncelememi okuduğunuz için teşekkür ederim.

#XiaomiMiA3

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 6 / 34

Nillkin Amazing H+Pro Tempered Glass Screen Protector

Ürünü Xiaomi Mi6 için AliExpress'ten yaklaşık 9 dolara aldım. Nilkin official store üzerinden sipariş verdim. Bir ay gibi ortalama bir sürede geldi.

Paketleme oldukça iyiydi ve ezik, çizik yoktu. Kullanım kılavuzu 4 dilde çevrilmiş olsa da oldukça yetersizdi. Emsallerinden kat be kat pahalı olan bu ürün için detaylı bir video ya da kullanım kılavuzu olsa iyi olurdu.

İnternetten videolara baktığımda kimse redust cleaning film denen küçük bantın ne olduğunu bilmiyordu. Kullanım kılavuzunda da yazmıyordu tabi. Uygulama geçince çok zorlandım. Ekran filminden çok daha zor uygulaması çünkü en ufak toz zerresi bile büyük bir hava balonu yaratabiliyor.

Sonuç olarak beklediğimden daha kötü bir sonuç aldım. Redust cleaning filmin ne olduğunu çözüm ama iş işten geçmişti. 9 dolar verip mükemmel bir sonuç bekleyen biri için iyi bir durum değil.

Sonuç olarak ürünün kalitesi ve paketleme kesinlikle 10 üzerinden 10 alır yalnız ürünü nasıl uygulayacağımızı gösteren bir video ya da detaylı bir kullanım kılavuzu olsa iyi olurdu.

Ürün linki:
http://s.aliexpress.com/EVJfU7v6

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Chunghop L336 Learning Remote (Öğrenen Kumanda)

Evdeki uydu alıcının kumandasının çoğunlukla çalışmamasıyla birlikte uzun süredir kumanda arayışındaydım. Yerel satıcıların kumanda çeşitlerini araştırdım ama uydu alıcıma uygun değildi. Ben de orijinal kumanda bozulmadan önce öğrenen kumandalardan almaya kadar verdim ve 19 Temmuz'da Aliexpress'ten aşağıda resmi olan kumandayı aldım.

Bu öğrenen kumandanın işlevi çalışan bir kumandadan aynı işlevleri kopyalayarak kullanılabilir hale getirmesidir. 3 cihazı tek kumandaya atayabiliyorsunuz. İstediğiniz özellikteki tuşları bu yeni kumandadaki istediğiniz butona kaydedebiliyorsunuz. Yani illa ses açma kısma butonları sol üstte olacak değil. Ortadaki yön tuşlarına da atayabilirsiniz.

Kumandanın hassaslığı çok güzel. TV'nin, Uydu alıcının IR portunun gözüne sokmak gerekmiyor. İki AAA pille çalışıyor. Aldığım yerden 10 günde geldi. Postacı apartmanın girişine bırakmasa çok daha mutlu olurdum.

Bir puanı kırmamın sebebi kumandayı yeni kullanıyor olmam. Henüz ne gibi olası problemlerle karşılaşacağımı bilmiyorum.

Aliexpress: https://tr.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Universal-Smart-Remote-Control-Controller-With-Learn-Function-For-TV-CBL-DVD-SAT/32572069190.html

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Mirror's Edge Catalyst

Mirror's Edge Catalyst selefi gibi bir parkur oyunu. Yine önceki oyunla benzerlik gösteren bir senaryosu var ve yine asi bir koşucu olan Faith'i kontrol ediyoruz. Oyun gelecek bir tarihte baskıcı bir yönetime karşı duran koşucuların hayatlarının bir kesimini tasvir ediyor. Ses ve altyazı için henüz Türkçe desteği yok.

Senaryo dahilinde ana ve yan görevler bulunuyor. Ana karakterimiz Faith ile görev dahilinde ve haricinde istediğimiz rotayı seçmekte özgürüz. Şehir koşarak ilerleyen biri için yeterince büyük. Ulaşabileceğimiz yerler senaryo dahilinde kazanacağınız özellikler ile genişliyor. Yani artık bir karakter geliştirme menümüz var. Oyunda kazandığımız deneyim puanları ile karakter geliştirme menüsünden(progression) istediğimiz özellikleri açabiliyoruz. Haritadan gitmek istediğimiz yeri işaretleyip yol tarifini açabiliyoruz.

Faith ablamız tehlikeye atılmayı seviyor

Resimde böyle gözüktüğüne bakmayın çoğunlukla güzel nişan alıyorlar

Mirror's Edge oyunlarında çevre ile çok fazla etkileşime girmek zorundayız. Bu oyunda, çevredeki her şey sizin için büyük bir önem taşıyor. Onları kullanıp istediğimiz yere daha kolay ve daha hızlı ulaşabiliyoruz. Ayrıca düşmanlarımızı da alt edebiliyoruz.

Parkur buldun giriş, dayak buldun sıvış

Faith güvenlik birimlerini pataklarken

Düşmanlarımız senaryodaki baskıcı yönetimin güvenlik birimleri oluyor. Karşımıza çıkan güvenlik birimleri senaryoda ilerledikçe daha fazla zorluk çıkartıyor. Faith barışçıl bir karakter. Ne kadar düşmanlarını pataklasa da silah kullanmaktan kaçınıyor. Oyundaki tek silahımız güvenlik birimlerinin iletişim sistemlerine bir çeşit saldırı yapmaktan ibaret. Düşmanlara biraz acı veriyor olabilir.

Nadir karşılaştığımız elit birlik Sentinel

Kaçmak ya da dövüşmek sizin seçiminiz

Mekan tasarımı ve grafikler çok etkileyici. Oyunda gece ve gündüz döngüsü gerçekleşiyor ama GTA oyunlarındaki gibi bu dönüşüme çoğu zaman birebir şahit olamıyoruz. Hiç yağmur yağmıyor. Gerçi yağsa duvarda yürüyemeyiz, böyle daha iyi. 🙂

Çevre etkileşimli ataklarda düşmanlara daha fazla zarar verebiliyoruz

İlerlemeden önce keşif yapıp bilgi toplamak bu oyunda nadir yaptığımız şeylerden

Oyunun çoklu oyuncu desteği ile ilgili hiçbir bilgim yok çünkü orijinal değil.

Artıları:

  • Grafik kalitesi
  • Mekan tasarımı
  • Çevre ile etkileşim
  • Senaryo

Eksileri

  • Bende uzun süre oynadıktan sonra takılmaya başlıyor. Büyük ihtimalle orijinal olmadığındandır.

Bonus:

  1. Free run ile çıkılabilecek en yüksek noktadan şehrin görünümü
  2. Adrenalin dozu yüksek bir atlayış

 

Resmi site: mirrorsedge.com

Yapımcı ve dağıtımcı: Electronic Arts

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Dan The Man

Dan The Man, platform türünde klasik bir mobil oyun. Yaklaşık bir haftadır Android 6.0.1 yüklü telefonumda oynuyorum.

Oyun tarzı 2 boyutlu parkurda düşmanları alt edip ilerleme şeklinde. Başroldeki elemanımız Dan yakın dövüş tekniklerini kullanarak düşmanları alt edebiliyor. Onun dışında yakın dövüş silahları ve diğer ağır silahlar bulunmakta. Bu silahları parkurdaki belli yerlerden alabiliyoruz. Her bölümde bir adet gizli bölüm bulunmakta. Aslında gizli demek pek doğru olmaz çünkü bazen göz önünde bile oluyor. Sadece oraya ulaşmak normal oyun akışından biraz daha meşakkatli.

Farklı karakterler seçebiliyoruz. Bu karakterlerin kıyafetlerinden saç tarzlarına kadar şeklini belirlememiz mümkün. Yeterli altınımız yoksa oyun içi satın alma menüsünden bazı itemleri alabiliyoruz. Ayrıca reklamları da kaldırabiliyoruz.

Bölüm sonu düşmanlarının zorluğu iyi ayarlanmış fazla kastırmadan bölümleri geçebiliyorsunuz. Reklamları kaldırmamışsanız checkpointlere vardığınızda reklam girebilir.

Oyunun en sevdiğim yanı pili çok az tüketmesi ve telefonun ısınmasına sebep olmaması. Herhangi bir uygulama bile bu oyundan daha fazla pil tüketiyor. Gerçekten çok beğendim.

Tek yıldızı bazı reklamlardan çıktıktan sonra oyunun takılması sebebiyle. Onu da duraklatma tuşuna basıp ve devam et deyip aşabiliyoruz.

Oldukça basit bir inceleme oldu ama oyun da oldukça basit zaten.

Artıları:

  • Kolay oynanış,
  • Güzel ses efektleri ve grafikler
  • Az pil tüketimi
  • Ücretsiz ama parayla reklamlar kaldırılabiliyor

Eksileri

  • Reklamlar kaldırılmamışsa bazı reklamlardan sonra takılıyor.

Dağıtımcı: Halfbrick

Yapımcı stüdyo: Stuido Joho

Google Play Store: Dan The Man

BeğenFavori PaylaşYorum yap