Paylaş Paylaş

Sony PlayStation VR 2 Sanal Gerçeklik Gözlüğü Kutu Açılışı

Sony'nin PlayStation 5 için tasarladığı yeni VR gözlüğünü, izleyicimiz Orhan Cevher alır almaz bize ulaştırdı. Levent Pekcan bu videoda kutusunu açıyor, incelemesi de daha sonra yayına girecek.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Realblue1 @realblue1

    Benim de sahibi olduğum ve şimdilik 20 milyon satış adedine ulaşan Meta Quest 2 ile insanlar kablosuz özgürlüğe alışmışken etrafına dolanan ve ağırlık yapan kablolu bir cihaz çıkarmak komik olmuş kimse tekrardan kabloya dönmek istemeyecek, bu yönüyle ölü doğmuş bir cihaz. Ayrıca Meta cihazlarını hem kendi başına hem bilgisayardaki oyunları oynamak için kullanabiliyorsun steam'de binlerce vr oyunu hazır bekliyor. Bunda ise tek bir platforma mahkumsun ve oyun çıkmasını bekleyeceksin oyunların kaç para olacağı belli değil. Meta Quest 3'ün tasarımı sızmışken ve ufukta görünürken bu cihaza para vermek parayı çöpe atmaktan farksız.

    • alaria @alaria

      Hocam cihazdan memnun musunuz oyunlar nasıl sarıyor mu? Daha önce hiç kullanmadım nasıl bir deneyim fikrim yok.

    • Realblue1 @realblue1

      @alaria Çok iyi hocam ilk çıktığında almıştım çoğu oyunu oynadım ama bir tık güçlü pc lazım ekranı 4k olduğu için zorluyor, 3070 var bende ayar kısmam gerekiyor bazen. Etrafta vr kafe varsa deneyin mutlaka ama quest 2 almayın quest 3 bekleyin para vermişken.

    • alaria @alaria

      @realblue1 teşekkürler hocam dediğin gibi cafe de deneyeyim öncelikle 👍

    • Mehmet @m-menguc

      Hocam quest 2 kendi oyunlarını çalıştırmak için dediğiniz gibi kablosuz çok özgür bir cihaz. Piyasada rakipsiz gibi. Fakat pc oyunları için kablo dolaylı olarak gerekiyor. Bildiğim kadarıyla steamdeki bir uygulama ile pc oyunlarını kablosuz stream edebiliyor ama bu görüntüde kalite senkron kaybına neden oluyor. Direkt gözün önünde olduğu için bu kayıp çok hissedilir oluyor. Bu nedenle questi de pc oyunları için kullananlar kablo ile kullanıyor. Aslında ps5 de durum daha kotarılabilir olabilirdi. Çünkü o gözlük ile vr cihazı direkt haberleşebilir, stream kayıpları daha az olabilir. Şu an bu av1 tarzı video sıkıştırma teknolojileri de gelişti. Zamanla yüksek çözünürlük daha kolay iletilirse kablodan tamamen kurtulabiliriz.

    • Realblue1 @realblue1

      @m-menguc Hocam 2 senedir kullanıyorum sadece yarış oyunlarında link kablosu takıyorum o da şarj bitmesin diye yoksa kaliteli bir 5 ghz veya wifi 6 router'a bağlıysan virtual desktop veya airlink kullanarak fark edebileceğin bir görüntü kaybı veya gecikme yok. Olduğunu iddaa edenlerin evindeki wifi sinyali-pc donanımı kötüdür veya benim gözler bozuk. Programda gösterdiğine göre 5-6 ms gecikme yapıyor wifi onu da hissedemezsin.

      Cihaz ilk çıktığında kablosuz oynayabilmek için 10$ verip virtual desktop almak gerekiyordu sonra Airlink diye kendi içine eklediler ikisi de sorunsuz çalışıyor routerda veya bilgisayarda problem yoksa. Dediğin gibi quest 3 AV1 de destekleyecek çok daha iyi olacak.

      Genelde Amd ekran kartı almak gibi bir hata yapanlar şikayet ediyor çünkü amd'nin h264 encodingi rezil durumda 😀 PS5 de amd kullanıyor belki o yüzden kablosuz yapamadılar.

  • Tolga Borakan @tolgaborakan

    Sanal gerçeklik gözlüğü gerçekten çağ atlamış.