#ekonomi, #ATM;
Son dakika: Herkesi ilgilendiren karar! 5 dev banka anlaştı!
Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım müşterileri, bu bankaların tüm ATM'lerini işlem limitleri dahilinde hiçbir ücret ödemeden kullanabilecek. Söz konusu bankalara ait yaklaşık 15 bin ortak ATM’den yapılabilen para yatırma, para çekme, bakiye sorgulama, kredi kartı borç sorgulama, kredi kartı limit sorgulama ve kredi kartı borç ödeme işlemleri bu bankaların müşterileri tarafından işlem limitleri dahilinde ücretsiz yapılabilecek.
AR-GE denen meret de bu işte; o kadar kar marjına rağmen, bir tane banka oturup da biraz ar-ge yapayım dedi mi acaba?
"...Diğer taraftan bankalar, müşterilerine daha yaygın bir kanaldan ulaşabilmek adına ATM ağlarını yüksek maliyetlere katlanarak genişletiyor. Kullanılan ATM’lerin ithalat yoluyla edinilebildiği, bir ATM’nin ortalama 20 bin avro civarında maliyeti olduğu göz önüne alındığında bu bedellerin Türkiye'nin dış ticaret açığına olumsuz etkileri bulunuyor..."
Neyi araştırıp geliştirmişler, daha önce olamayan bir şey mi ki bu
@batuhan-sener; Yerli üretim ATM cihazı yok, para sayma makinesi de yok. Bu tür cihazların hepsini yurt dışından ithal ediyor bankalar vb.
2 aydır evimin karşısındaki Vakıfbank atmsinden ücretsiz para çekiyorum,çoktandır var.
Çoktandır var ama sağlam komisyon alıyorlardı. Özel bir durumunuz vardır muhtemelen.
@lterlemez iki ay önce DH de konusu açılmıştı. Protokol imzalamışlardı o zaman.
@panaviatornado; Yeniymiş demek ki, faydasını görünce açıklamışlar...
Performans alıp almadıklarını görmek için açıklama yapmamış olabilirler. Bir de çoğu kişi fark etmediği için PR yapmak amacıyla da yapmış olabilirler.