Merhaba Arkadaşlar,

Fotoğraf yedekleme için google fotoğraflar kullanıyorum taa picasa zamanlarından beri. Farklı bilgisayarlara geçişlerde falan bazı fotoğrafların arşiv kopyaları oluştu ve elle silinemeyecek kadar kalabalıklardı. Google drive da kullanıyorum lokalde ve google fotoğraflar klasörünün yedeklenmesi de aktif durumda, dedim oradan silerim. Visipics uygulaması ile (kral uygulamadır) klasörü tarattım ve 5000 civarı fotoğrafın kopyalarını sildim. Ohh dedim, ki klasör google fotoğraflardan tekrardan kendini senkronize etti 😀

Bu google fotoğraflardaki kopya fotoğrafları silebileceğim bir yöntem ya da bir tool var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim...

#SoruCevap

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Emre Akar @zurrani

    Şu linkte şöyle bir bilgi var ama bende çalışmadı:

    https://support.google.com/photos/answer/6156103
    Bir fotoğrafı değiştirdiğinizde veya sildiğinizde ne olur?
    -Google Fotoğraflar'da fotoğraf düzenlerseniz yapılan değişiklikler Google Drive'da gösterilmez.
    -Google Fotoğraflar'dan sildiğiniz fotoğraflar Google Drive'dan da silinir.
    -Google Drive'dan sildiğiniz fotoğraflar da Google Fotoğraflar'dan silinir.
    -Drive'ım bölümündeki Google Fotoğraflar klasöründen öğe silerseniz:
    --Fotoğrafları veya videoları tek tek silerseniz bunlar Google Fotoğraflar'dan kaldırılır.
    --Klasör (Google Fotoğraflar klasörü dahil) silerseniz fotoğraf ve videolar Google Fotoğraflar'da silinmez. Böylece, tüm fotoğraf ve videolarınızın kazara silinmesi engellenir.
    --Google Fotoğraflar klasöründeki fotoğrafları farklı bir klasöre taşır ve oradan da silerseniz, Google Fotoğraflar'dan da silinirler.

  • Emre Akar @zurrani

    ya canı saolsun, senkron etsin 🙂 2gb falandı zaten. eskiden 2048-2048 frame yedekliyordu, şu an 4096 frame. Google'ın sıkıştırması da çok başarılı.

  • batuhan.sener @batuhan-sener

    Okudukça içim sıkıldı, maalesef bildiğim bir şey, kolay gelsin.

  • Emre Akar @zurrani

    Hocam sıkılmasın, şimdi yaptığım tespite göre lokaldeki google fotoğraflardan sildiğim fotoğrafları buluttan silmek için senkronize ediyormuş 😀 detaya baktığımda google fotoğraflardan kaldırılıyor bilgisini gördüm.

    Visipics ile bi daha taradım bu sefer 260 foto daha buldu, o an işkillendim. Onları da silince google senkronizasyon ikonunda gördüm. Teşekkürler google 🙂