Geçenlerde birkaç tane TeknoSeyir telefon incelemesi izledim. Şimdi sürekli önüme eski telefon incelemeleri geliyor ve fark ettim ki keyifle izliyorum. O dönemin fiyatlarını görmek de ilginç oluyor.
En çok dikkatimi çeken şeylerden biri, #LG 'nin cep telefonu pazarındayken her yıl yeni bir şeyler denemesi ama bir sonraki modelde bunlardan vazgeçmesiydi. Günümüzde Samsung'un telefonlarının çok sıradanlaştığını ve yenilik getirmediğini söylüyoruz, ama aslında Apple da aynı stratejiyi izliyor. Çünkü her yıl köklü değişiklikler yapmak, kullanıcıların alışmasını zorlaştırıyor ve başarı şansını düşürüyor. Mantıklı olan, istikrarlı bir çizgide ilerlemek.
LG'yi batıran da biraz bu sürekli değişim süreci olmuş. Örneğin, G2 çok sevildi ama G3’ten itibaren gereksiz yere yüksek çözünürlüklü ekranlara yöneldiler. Bu da telefonlarda ısınma sorunlarını beraberinde getirdi. G4’te deri arka kapak denediler, ancak zamanla eskidiği için kullanıcılar memnun kalmadı. G5’te ise modüler yapı denediler; telefon adeta Lego gibi eklenebilir parçalara sahipti, ama sonraki yıl bu fikirden vazgeçtiler.
Ardından V serisi çıktı, bu kez de ince bir ikinci ekran eklediler ama kısa süre sonra bu özellikten de vazgeçildi. Sürekli bu kadar değişiklik yapınca sonunda kaçınılmaz son geldi. Gerçekten yazık olmuş.
Aşağıdaki videoda Marques LG'nin her sene getirdiği yenilikleri güzelce listelemiş. Linki ilgili süreden başlattım sadece o kısmı izleyebilirsiniz.
https://youtube.com/watch?v=CAmZXCZ-e94&si=RRUkTw-intvd_VqQ&t=255
LG ne güzeldi..
LG'nin yenilik denediği dönemde her firma bir şeyler deniyordu. HTC'ye bakıyorsunuz ikinci kamerayı koymuş fotoğrafın odağını sonradan değiştirebiliyorsunuz. Samsung'ta göz takibi el takibi var. Artık çok sıradanlaştı. Her sene kasa değişimi gerçekleşiyordu ve bu standartlaşmayı engelliyordu. LG'nin modüler telefonu mesela insanlar bir ton para veriyor, yanına modül alıyor ve sonraki sene çöp oluyor 🙁 Halbuki g6'da da kullanılabilir olsaydı G7'de hatta insanlar alırlardı. İstikrarsızlık bitirdi onları. Bir de her şey tamamen pompalama... Ekran kasa oranına takıldılar insanlar halbuki kimse takılmıyordu. Bir marka çıkıp bakın biz azalttık diyordu teknoloji basını oooo bakın azaltmışlar diyordu ve insanlar da koşullanıyorlardı. Sony bugün hala çentiksiz deliksiz mis gibi telefon üretiyor. Alan kişi sayısı çok az ancak tasarımı en güzel telefon bence. Apple da yaklaşık 5 yıldır köklü hemen hiçbir şey yapmıyor. Özellikle OS'a pek dokunmuyor. 12 mini'den 15proya geçtim neredeyse hiçbir şey değişmedi 😀 Samsung da öyle 5 yıldır aynı telefon gibi
G2 güzel telefondu . Severek kullandığım nadir cihazlardan . Kumanda özelliği efsaneydi
gereksiz yüksek çözünürlük mü? sensin o.
mis gibi kağıt gibi görünen LCD IPS ekranları vardı. ne zaman teknoloji mağazasına gitsem gözüm kalırdı. şimdi piksel sayıyoruz ekranlarda. samsungtan başka pek bir alternafimiz de kalmadı.
6-7 inç telefonda 400 ppi üstü çözünürlük var. Piksel sayıyorum diyen yalan söylüyordur.
@erhanm yooo s20 den s23e geçtim. direkt farkettim piksel yoğunluğu barizdi. üstelik s20 de tam çözünürlük de kullanmıyordum 120hz de çalışsın diye.
ayrıca amoled ekranda 400 küsür PPI lcd ye göre 300PPI a denk gelir ancak piksel diziliminden dolayı.
@benvaryaben takılıyorum. Ama çoğu kişi için 6.2 inç telefonda S23'teki çözünürlük yeterli.
HTC de efsaneydi. Kaybolup gitti.
2 ekranli ve biri cikarilabilir olan gx8q modeli superdi. Olsa hemen alirim. En kullanisli telefondu benim icin.
Çinliler geldi ve samsung dışında ayakta kalan olmadı. LG, Sony, HTC sorun bence özellikler değildi. Fiyat ve pazarlama sorundu.
LG ilk serilerinde beni de magdur ettiler
saglam, guncel ve cok guzel telefonlar yapmislardi ama ne yazik ki donanim kisminda, ekran sararmasi, brick anakart, islemci ve donma sorunlari, uyumsuz yazilim gibi milyon tane sorunla piyasaya surduler.
Sonradan G serisi ile isi toparladilar kismen olsa da. Hatta tövbe etmeme ragmen hem kendime hem baskasina aldirmistim.
Bence koptuklari nokta, amiral gemisi olan G serisini moduler yapiya cevirip uzerinde oynamak oldu. Halbuki samsung gibi, ana seriyi koruyup, oyuncakli isleri yan bir seriye getirseydi ve ana seriyi saglam tutmaya calissaydi bugun hayatta kalmislardi.
yazik oldu, ama saglam bir ekip ile rahatlikla pazara tekrar giris yapabilirler.