60hz bana hala yeterli hissettiriyor. tabletim 90hz’e çıkıyor, eş dosttan / mağazada 120hz deniyorum denerken güzel geliyor ama kendi telefonuma (60hz) geçince aramıyorum gibi pek hissetmiyorum açıkçası. sizde durum nedir?
Teknoseyir gündemi
#TozluRaflar#Mercedes#sansurehayır#F1#İnternetSansürü#Ferrari#cpuz#JustCause4#ATI#gününsorusu#AMDSon bir saat içinde 113 ziyaretçi, 68 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2025 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
İphone kullanıyorsan 60 hz iş yapıyor ama gene de o hız anlamında pek tatmin etmiyor. İnternette sayfaları kaydırırken işte o anlık tepkiselliği falan 120 hz aranıyor. Androidde bu çok daha belirgin bu arada ama ios tarafı o kadar da değil.
120 hz telefonun yenileme hızını otomatikte bırakınca tarayıcıda 60 hz çalışıyor. Yenileme hızını 120 hz'e aldım, gözü kanatıyor 60 hz'de. 2025'te kısılacak özellik değil bence yenileme hızı.
çok farkediyor benim için.
bi önemi yok, ömür boyu herşeyi 1080p 60hz kullanabilirim.
tablette 60hz, telefonda 120hz, monitörde 75hz, mac'te 60hz, laptop'ta 144hz kullanınca artık tepkisizlik oluştu bende 😀
Güzel bir deneyim ama 2 - 3 tam gün gidecek telefon bataryası için kolaylıkla feda ederim.
Sürekli sayıları arttırıyorlar ama pil 5000'de kaldı.
Kurcalama devam 🙂
60Hz 120Hz arasında fark görnüyorum. Beynim aradaki farkı bana hissettirmiyor. Telefonu 60a aldım, pilden tasarruf ediyorum, görüntü ve deneyim aynı 🙂
60 hz telefon bana 3310 gibi geliyor. Çok rahatsız ediyor.
19:00’dan beri 120hz kullanıyorum kullanmasam daha mı iyiydi demeye başladım çünkü hız farkı bariz belli ve gözüm alıştıkça bu hızı tüm ekranlarda arayacağım
Bende MBP da ve iPad te 120hz tazeleme destegi var ama iPhone da yok, ancak ben nedense fark etmiyorum. Ayni sekilde kullandigim monitorlerde 60hz ama farkli gelmiyorlar bana.
PWM ile ilgili sikinti yasamaya basladim sanirim, ya monitor de bir sorun var yada ben flicker yaptigini hissetmeye basladim artik. Bu rahatsiz ediyor beni su anda.
60 hz de ekran takılıyor bildiğiniz 🤣🤣 Ancak Xioami telefonların 144 hz si ile Samsung un 120 hz diye verdiği ekran akıcılığı arasında dağlar kadar fark var. Xioami kesinlikle çok çok daha akıcı veriyor bu hissi.
120 hz ekranı 60 hz'de kullanınca bir tuhaf oluyor. Sanki böyle takılmalar oluyormuş gibi oluyor. Doğal 60 hz ekranda o kadar kötü olmuyor mesela ama yine bir 120 hz kadar akıcı deneyim olmuyor.
180Hz monitor var, oyun harici bı moka yaradığı yok.
Gereksiz
60-75/90 yeterli zaten, gözü yormayan hızlar. Altı rahatsız ediyor, üstünü ise statik görüntülerde pek anlamıyorsunuz.
hiç tadamadım
Telefonda o kadar çok interaktif bir durumun olmuyor da ondan. Arayüzü kaydırdın, 120 hz, sonra ya yazı okuyorsun, ya video izliyorsun ( çoğu 60 fps bile değil ) ya da fotoğraflara bakıyorsun.
165 hz monitor kullaniyorum evde, kardesim yanina gittim, 60 hz laptop. Alismakta baya zorlandim.
Yani öyle telefon/tabletle çok da alışkanlık kırıcı bir durum değil çünkü yaptığın çoğu şey o tazeleme hızını her daim göreceğin şeyler değil.
144 ve üstü monitörle oyun oyna ( tercihen 100 fps üstü ) sonra 60 hz monitöre geç/tazeleme hızını 60 yap. Aradaki fark inanılmaz. Mouse imleci bile seke seke gidiyor gibi oluyor 60'ta.
Evdeki monitör 60hz, ofisteki monitör 144hz. Oyunda denemedim ama günlük kullanımda kayda değer bir fark yok. Nadiren oyun oynayan biri olarak sırf yüksek hz için monitör değişmem.
Fark ediyor. 1 ile 100 arasında bir skalada fark edilme seviyesi 100. Önem seviyesi (benim açımdan) 50. Olursa iyi olur olmadan da yaşanır. Ama tepkiselliğin tadını alınca geri dönüş zor oluyor. Sadece pil azalınca geçiyorum 60 hz moduna, pil tasarrufu moduna bağlamışlar zaten diğer optimizasyonlarla birlikte aktive oluyor. S22+ bu arada.
benimki yaz aylarında çok oynarsam ısınıp 60hze düşüyor, bir anda çıldırıyorum ve telefonu dolaba koyuyorum tekrar 120 olsun diye 😀
herkesin gözü, algısı, refleksi, beyin işleme kapasitesi aynı değil. o kadar yetiyorsa o kadarla devam.
Beyin hızlı çalışıyorsa ekranın hızlı olmasına gerek olmuyor 😀
@oniki ekranın en az beyin işleme kapasitesi kadar görüntü üretmesi beklenir. aksi durumda beyin iki ardışık görüntüyü takılma olarak değerlendirecektir. pro cs oyuncusu 380 hz işleyebiliyorsa 480hz ver sorun olmaz, 240 hz verirsen dezavantajlı hale gelir.
@sqn Tam tersini dşünüyorum, beyin gereken ara kareleri üretebiliyor, ama tabi eğer kapasitesi yeterliyse 😀 480Hz olsun, eğer gerçekten bilgi varsa elbette beyin onu kullanır ama 60hz e bakamıyorum takılıyor deniliyorsa beyin tembellik ediyordur. Yıllarca sinema filmleri 24kare çekildi, ve izlendi.
@oniki gerçek hayat ∞ Hz olduğu için ne kadar yüksek o kadar iyi. Olmazsa olmaz değil ama fark yaratıyor.
@cinnabon Ben fazla Hz'den rahatsız olmuyorum, düşükten de rahatsız olmuyorum. İnsan ne kadar göz kırpıyor ve her göz kırpması ne kadar sürüyor hiç baktınız mı? (100ms - 400ms arası ve dakikada 15 kere). Beyin bunları bize hissettiriyor mu?
@oniki: Düşük hız göz yoruyor ama; fark ettirmeyebilir ama yüksek hıza geçtikte düşük hıza dönüşün çok da iyi olmadığı anlaşılabiliyor.
@lterlemez Ben farketmiyorum (Beynim farkettirmiyor) 😀
Nihai cümleyi kuracağım artık; Fark etmiyor diyenler bildiğin kördür 😂
Ben de iddia ediyorum 'fark görenler'in beyni çalışmıyordur, aradaki kareleri dolduramıyordur. 😛
@oniki dlss mı actın sen 😀
@deadpool Şaka gibi ama benim sonunda vardığım nokta bu 😀 Göz kare kare algılıyor, beyin araları dolduruyor. 12 kare / saniyeden itibaren insan hareketi algılıyor (tek tek kareler yerine).