Arkadaşlar bu 4K 120Hz TV'de sistemi bağlayıp oyun oynayan var mı aramızda? 3070Ti kullanıyorum. TCL TV'de anlık görüntü gidip geliyor. Bir ara sık oluyordu, düzelmişti. Son zamanlarda tekrar başladı. Sinir bozucu... HDMI 2.1 sertifikalı iki farklı kablo aldım Kabel'den. 1000 lira civarında para harcadım sırf kabloya. İkisi de aynı maalesef. Paugge vs. alacaktım aslında ama deneyen ve sorun yaşayan insanlar var. Sanırım kabloyla alakalı değil. Çözümünü bilen varsa yazsın. Ne yapsam çözemedim. Sinirim bozuldu iyice. #TeknoYardım
Teknoseyir gündemi
#TozluRaflar#Sansür#honormagic7pro#radeon#okul#CepTelefonuFotoğrafçılığı#HD4870#VPN#steam#CrossFire#ThinkPadSon bir saat içinde 162 ziyaretçi, 109 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2025 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
Bende de benzer şey oluyordu, 60hz olan porta takınca çözülmüştü diye hatırlıyorum ama sonra sinir bozucu olduğu için kullanmaya devam etmemiştim. 4060ti bendeki kart.
Yahu 120Hz kullanalım diye normalin iki katına yakın para verdik TV'ye. 60Hz takmak enayi gibi hissettirir. 🙁
@hamdi Yani evet ama eldeki 3070ti ile 4k 120fps zaten mümkün değil, 60 bile alması zor 4k çözünürlükte.
@nakah 100 FPS civarında oynuyorum BF1 vs. Neden zor olsun? 😀
Bildiğimden değil lâkin belki faydası olur diye aklıma ilk gelen şeyi söylüyorum: Ben olsam VRR ayarlarını kurcalardım. Kapanabiliyor mu bu meret bilmiyorum ama sanki bundan kaynaklı bir sorunmuş gibi geldi.
TV'de VRR kapatma ayarı yok maalesef. VRR olmayan porta taktım HDMI denedim o da çözüm olmadı.
@hamdi Görüntünün gittiği anlarda ses de gidiyor mu peki? Oradan en azından link mi kopuyor HDMI'dan yoksa panelden mi gidiyor anlaşılır.
@alipektas gidiyor sanırım ya. 😀
@hamdi İnş. TV'nin HDMI portundan değildir.
Pc monitörümde anlık görüntü gidip gelme sorunumu, aynı üçlü prize bağlı mini buzdolabını farklı bir prize alarak çözmüştüm. Yani aynı priz hattı üzerinde yoğun güç çeken (hatta belki de vantilatör gibi) bir cihaz, böyle bir şeye neden olabiliyor, sizin sorun da belki böyle basit nedenlidir.
Prize sadece kasa ve TV bağlı. Harici güç çeken birşey yok. 🙁
@hamdi Ben de farklı bir senaryo'da monitörün bağlı olduğu prizi değiştirerek çözüm üretmiştim. Eğer mümkünse TV'ye gelen enerjiyi ayırarak denemenizi tavsiye ederim.
@tonymontana haydaa. Deneyelim bakalım merak ettim. Gerçi başka priz de yok ama. Akım korumalıya bağlı hepsi. Onu bi aradan çıkarıp deneyim olmazsa.
LG C3 48" TV 4070ti super ve çinden aldığım 8K60 - 4K144/120Hz kablo ile sıkıntı yaşamadım. 10 saat civarı oyun oynadım.
HDMI kablo kaldirmayabiliyor bazen 4k 120hz aktarımı. Ben kaliteli bir kablo ile cozebilmistim sorunu.
HDMI 2.1 lisanslı iki farklı kablo aldım. Hatta belki uzunluktandır diye ikinciyi 1 metre aldım.
Ekstra açık olan ayar yada bir mod varsa tv tarafında yada ekran kartı yazılımında onlardan kaynaklanabiliyor. Bir de TV'nin her portu aynı versiyon olmuyor.
Evet, televizyonun girişlerinin özelliklerini bir çek ediniz, bence de...
144Hz VRR portunu kullanıyorum. Onun bilincindeyim. Diğer portlar 60Hz veriyor vs.
Ekstra herhangi bir ayar da yok ya. TV'de oyun modu açık sadece. O da mecburen.
Sesi TV'den mi alıyorsun? Bir aralar hem 30, hem de 40 serisi kartlarda 4K 120hz TV'lerde benzer bir problem yaşanıyordu. Nvidia Control Panel'de Digital Audio sekmesinden sesi kapatınca düzeliyordu bu sorun. Çok uzun süre devam etti. Aylarca çözmedi Nvidia, sonra bir ara çözüldü sanırım. Umarım yeniden hortlamamıştır. Nvidia bu belli olmaz.
Her ihtimale karşı bir denesene, acaba düzelecek mi bu şekilde.
TV'den alıyorum sesi, evet. Audio olayını hiç düşünmedim, bir deneyim. Teşekkür ederim. 🙏 Yalnız bunu kapattığımda TV'den ses vermeyi de kesmeyecek mi? 😀
Bu arada evet bir süredir sorun olmuyordu. Son sürücü güncellemelerini vs. yaptım. Acaba onlar mı etkiledi diye şüphelenmeye başladım.
@hamdi Sorun buysa, evet TV'den ses vermeyi kesecek; ama en azından sorunun kaynağını öğrenmiş olacaksın. Yeni bir sürücüye kadar belki başka bir çözüm üretebilirsin. Kulaklık, harici hoparlör vs. Tabii sorun bu da olmayabilir. O yüzden bir denemeni öneririm.
@ugury farklı birşey denedim, çözdü gibi ama emin olmak için bi test etmem lazım biraz. Yazacağım duruma göre.
Bu arada sanırım sürücünün salaklığı bu screen flicker olayı. Son iki versiyonda çok şikayet var. En iyisi stabil bir sürüme downgrade yapmak olacak gibi. https://www.reddit.com/r/techsupport/comments/1hdyccn/nvidia_driver_update_56636_is_causing_screen/