Pc'de emulatör ile zelda keyfi 😀 Oyun çok güzelmiş ilk defa oynuyorum sıfır kasma donma gecikme yağ gibi akıyor oyun. Gamepad destekliyor birde çok iyi oldu.
Yalnız oyunu oynayan varsa bir sorum olacaktı. İlk doğdumuz harita nispeten kolay gibi onu anladım ama birden bosslar çıkıyor karşıma taş yapıda falan hiçbir şekilde hasar bile vuramıyorum. Elimde ok-yay ve kılıç var zaten birde bomba var o kadar. Oradan koşaarak uzaklaşsak oyunun ileri safhalarında tekrar dönüyor muyuz acaba? Çünkü uğraşsam saatlerimi alacak.
Dip not: Oyunun keşfetme hissiyatı müthiş elden ring'den aldığım tadı aldım resmen.


Sadece başlarına baktığım ve izlediğim kadarıyla yazıyorum: Oyun tamamen açık dünya, istediğin yere istediğin zaman gidebiliyorsun (bazı istisnalar hariç). Dolaşıp keşfetmekten çekinmeyin 🙂 Ben de çok beğenmiştim ama silahların kırılması olayına çok gıcık oldum. O kadar çabuk kırılıyorlar ki, keyif vermiyor. Belki kırılmaması için bir hile vs. vardır, bilmiyorum 🙂
evet ya o beni de tilt etti. 3-5 düşman öldürünce o silah kesin kırılıyor dayanmıyor. Ama muhtemelen başlarında olduğumuz için öyledir diye düşünüyorum. İleriyi bilmiyorum ama muhtemelen dayanıklı silahlar gelecektir herhalde.
Oyun gerçekten tamamıyla açık dünyada seni rahat bırakıyor. Elden Ring'e göre güzel yanı en azından bir hikayesi ve gideceğin yer belli. Sadece lokasyon veriyor ama istersen hemen gidersin istersen hiç gitmeyip açık dünyada boş boş takılırsın.
Aslında ilk bir kaç görevi yapmayı düşünüyorum zaten çünkü oyunun ilerleyişine dair iyi şeyler veriyor. Bir yerde ata biniyordu mesela muhtemelen görevlerden veriliyor o biraz da takip etmek gerekiyor.
@koraysuna oyunda silah bol bol düşüyor fakat hepsi de çok kırılgan.
Ben bi %60 kadarını oynadım. At vb. binekleri doğada gezdikleri yerde yakalayıp biniyorsun. Sana tahsis edilmiyor diye biliyorum.
Oyunların sadece grafikten ibaret olmadığını görmek güzel.
Oyunun hikayesi, atmosferi, müzikleri müthiş olunca inan o hiç göze gelmiyor. Hatta tatlış geliyor grafikleri bana. Gördün hellblade 2 yi yok dediler saçının teli bile görünüyor unreal engine 5 cart curt oyun bomboş yürümekten ibaret sadece.
Kontrülcü şart sanırım dimi, deneyimlemek istediğim oyunlardan, bu kadar insan yanılıyor olamaz 🙂
evet hocam kontrolcü şart oyun için evde varsa ama bağlaması kolay gayet emulatör içinden ayarlıyorsun. Valla bende eskiden öyle diyordum ama dedikleri kadar varmış 😀
Klavye mouse için yöntem de var. Ama kontrolcü daha rahat olur.
O taştan şeyler ilk etapta senin için zor olur onlarla oyalanma. Souls oyunları gibi bi süre sonra öldürdüğün şeyler tekrar diriliyor.
Hangi emülatörde oynuyorsun?
cemu emulatöründe oynuyorum. Türkçe yaması da varmış denemedim ama yama olmadı. Oyunu usa versiyonunu indirmişim yama eu versiyonunda çalışıyormuş galiba bende ellemedim ya ingilizce kalsın zaten o kadar da zor bir ingilizcesi yok 😀
Oyun güzel baya bende 2. Sini oynucam bı ara
Kaç saat sürdü sende hocam
@koraysuna valla hatırlamıyorum ama ana hikaye çok çok uzun değil. Ama ben bütün zindanlara giricem dersen baya sürüyor diye biliyorum.
.