Günaydın değerli dostlar,
Dün bir iş yerine gittik. Şifreyi değiştirmek için arayüze erişemeyince modemi resetledik derken bu resimdeki eap245 modeli tplink access point bağlantısı kesildi. Sonra kameraya dışardan erişilemediği bilgisi geldi. Olaydan muhasebe departmanı da nasibini aldı. Tüm işler kilit oldu.
Tavan arasında bulabildiğim cihazlar bunlar.
Bu kameraya dışardan bağlanmak için ne yapmam gerekiyor?
İkincisi de EAP245 olan bu access point i internete nasıl bağlamak gerekiyor?


Hocam, modem üzerinden kamera için port yönlendirmesi yapılmıştır, siz modemi resetleyince tüm ayarlar uçtuğu için kopmuştur.
Onu ben de tahmin ettim de ikinci sorunun cevabı nedir peki hocam
@temp Modem de portlar arayüzden kapalı olabilir yada DHCP ayarları değiştiğinden ip dağıtamıyor olabilir, cihaz loglarından kontrol etmek gerekir.
@temp omodo yazılımıyla yönetiliyor bunlar bildiğim kadarıyla, o şekilde erişip yönetebilirsin belki, tüm düzeni baştan kurman gerekecek
tüm bilgileri kayıtlı şekilde ellerine ver, sizin mallığınız yüzünden oldu hiç beni suçlamayın de, arayüz şifresini unutmasaydılar ya da bu değerli bilgiyi iyi bir şekilde saklasaydılar
@gurkan-atilgan Oh suçu at başkasına hemen ne güzel 😀
@zubizarreta Suçlular çünkü. Sistemi kuran kameracı olduğu halde bilmiyorum diyor. Ortada başkalarının sorumsuzluğunun cezasını ben ödemişim gibi bir durum oluştu. 😀
@zubizarreta suçu kimseye atmıyoruz, modeminin şifresini hatırlamayan ve iş yaptırmak isteyen kimse o suçlu 🙂
Niye işi sistemi kuran kameracıya vermemişler? O kameracı hiç şifreyi biliyorum der mi? En başta da şifreyi ona muhtaç kalsınlar diiye vermemiştir. Suçlu o kameracıya iş yaptırıp şifreyi vs. almayan şirketteki stajyer çocuk (şu anda hala oradamı onu bilemem 😛 )
Bundan sonra sırf şifre değiştirmek için sıfırlama yapmazsınız herhalde 😀 Tek bir felsefe var, ''çalışıyorsa elleme''
Çalışmıyorsa da kapat aç, belki çalışır 😀
@xahve @oniki Tek sorun o değildi ki ayrıca arayüze erişilmiyordu. Onlar da çözemeyince ve inatla bunu isteyince bu durum oluştu. Yani ben elimdeki imkanlarla yapabileceğimi yaptım. 😀
@temp bırak erişilemesin, çalışmıyor mu sonuçta çalışıyor ?
Access Pointler çoğu zaman kendisine enerji ve data geliyorsa direkt olarak internet dağıtımı yapar. Switch POE, Access Point de POE. Öncelikle Access Pointe gelen kabloya data geliyor mu onu kontrol edin sonrasında Access Pointe taktığınızda cihazı çalıştırmaya başlıyor mu bunu kontol edin.
Dilerseniz telefonla da yönlendirmeye çalışırım.
Uzak bağlantı da arkadaşların dediği gibi, modemi sıfırlayınca silinen port yönlendirmeleri nedeniyle gitmiştir.
@tonymontana Çok teşekkür ederim hocam ilginize. Duruma göre özelden haberleşelim. Telegram v.s. kullanıyor musunuz? Ya discord v.s.?
Peki hocam ben size şunu sormak istiyorum. Örneğin eve bir access point aldık, bunun kurulumunda bize ana modeme bağlanmak için bilgiler sorar çevredeki ağları tarar v.s.
Bunun kurulumunda öyle bişey sormadı. Sadece 2.4 ve 5 ghz ağların adını ve şifresini seçtiriyor.
Fotoğrafta göründüğü gibi Eth1 girişinde bir kablo bu access pointe bağlantı mı sağlıyor yoksa bu cihaz kablosuz olarak aldığı interneti ethernet ile yukarı kata mı veriyor o kısımı anlayamadım.
Beni bir aydınlatır mısınız?
@temp Bu cihaz, ethernetten aldığı güç (POE olduğu için POE switchten gelen enerji ile beslenebiliyor) ve datayı; kablosuz olarak yayın yapıyor. Eth2'ye bir kablo bağlarsanızda switch gibi davranıp eth1'den gelen datayı dağıtmış oluyorsunuz.
@temp telegram iletişim için FBZ3535