#TeknoYardım #Otomobil #Araba #Tavsiye

Yeni bir araç arayışındayım. Otomatik, hatchback, dizel ve çekişinin yüksek olması tercih sebebi. Bütçem 400 bin ₺ civarında, şimdiye kadar gözüme kestirdiğim modeller şunlar;

- Citroen C4 1.6 e-HDI,
- Peugeot 308 1.6 HDI,
- Toyota Auris 1.4 D 4D,
- Opel Astra H 1.3 CDTI,

Bu araçların hepsi yarı otomatik şanzıman. Opel Astra'da kullanılan easytronic şanzımanla alakalı sorun yaşayanlar olduğunu gördüm, bu yüzden biraz mesafeliyim aslında. Ama aracını gayet düzgün kullanan, araç 12 yaşında olmasına rağmen bakımlarını yetkili serviste yaptıran, yağını, hidroliğini, fren ve debriyaj balatalarını zamanından önce değiştiren biriyimdir. Bu yüzden baskı balata bitmesi benim için sorun değil. Astra'da da genelde balata veya şanzıman yağı değişimiyle sorunlarını çözmüşler.

Bütçe gereği 2010 model civarı araçlar ancak denk geliyor. Auris ve C4 bütçemi aşsalar da tavsiye edilmesi halinde bütçeyi biraz zorlayabilirim. Bu araçlar hakkında bilginiz varsa ve tavsiye edebileceğiniz başka araçlar varsa paylaşırsanız sevinirim.

BeğenFavori PaylaşYorum yap