1 TB Crucial SATA SSD'nin fiyatı %20 düşmüş. 1.120₺ iyi fiyat bence. Bilindik ve güvenilir markalar arasında 1 TB olarak bundan daha ucuz SSD yok şu an. Satıcı da güvenilir. 1 TB fiyat/performans SATA SSD arayışında olanlar için güzel bir fırsat.
#SSD #Crucial

Güzel ssd baya sisteme taktım bunların daha düşük kapasitelisi daha hiç sorun sıkıntı duymadım.
https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-kingston-1tb-nvme-m-2-3500-2100mb-snv2s-1000g-fiyati,5242127.html NVMe almak varken neden bunu alayım? (notebookta kullanmayacaksam)
"SATA SSD arayışında olanlar" diye çok net şekilde yazmıştım aslında. Mesela anakarttaki iki m2 yuvası da doludur, SATA diski yoktur ya da varsa düşük kapasitelidir, bunu değiştirmek isteyenler olabilir. Bir de şu senaryo var; m2'yi daha yüksek performanslı bir model takmak istiyor olabilir. Yani arayışı tamamen SATA SSD odaklıdır.
@aliytrklkmz Dönüştürücü 100 TL. Notebook'a takacaklar için geçerli sadece.
@aliytrklkmz pcie to nvme?
SATA SSD benim için hâlâ pratik ve makbul bir teknoloji. Sökmesi, takması kolay. Her türlü PC'ye uyar. Anakart üzerinde bir sürü SATA portu var. Evdeki notebookların tamamın SATA SSD takabiliyorum ama sadece birinde m2 yuvası var. Yani "bunu neden alayım" sorusu anlamlı değil benim için.
@burakozyurek Boot olmazsa ne olacak ? m2 olmayan anakartlar zaten eski nesil oluyor. E eski nesilde pcie'den çevirdiğinde m2 yaptığında evet windows onu görüyor depolama olarakta boot edilemiyor çünkü anakart eski ve bios desteklemiyor. Yani çok ciddi araştırma ile öğrenilebilecek birşey.
@aliytrklkmz Dostum sen niye bu kadar teplikisin biraz sakin. Dinine sövmedik. SATA SSD'ye tapıyosan bilemem. Tabi ki M2 yuvası olmayan sistemde boot için SATA şart. Bir diğer istisna da M2'si olmayan notebook'ta başka seçenek yok. Onun dışında neden alayım diyorum bu kadar basit.
Harici kullanma kısmı da doğru. SATA SSD'yi herhangi ucuz bir SATA dönüştürücü ile kullanabiliyorum. m2'nin dönüştürücüsü de daha pahalı. Özetle SATA SSD'ler yaygın ve geçerli bir teknoloji.
@umit2050 https://www.amazon.com.tr/dp/B00A8XPCZM 200 liralık şöyle adı sanı bilindik sata disk kutusu işinizi görür. Ama nvme disk kutusu bakarsanız iş görecek noname birşey olmayan gene 500 lerden kapıyı açıyor. Sata kullanım anlamında bence de hala en yaygını, 15 20 yıllık makinede bile sata vardır en kötü ? ha ona takmazsın ssd ama gene de takabilme olayın var. Nvme m2 de öyle bir şansın yok. Boot edilebilen nvme pcie kartlar ve anakartlar o kadar az ki millet başa çıkamıyor bios modluyor sonrada o bios'u çakarken anakart ölüyor vs. DH de redditte falan birton adam var. Ondan sonra o adamlar ch341a alıp harici dışardan bios çipine bios yazmaya uğraşıyorlar hani uğraş babam uğraş. 😀
Hayırlı olsun.
Crucial'ın bu modelini bilmiyorum fakat P serisinde QLC'ye döndüler. Alan kontrol edip ne aldığını bilerek alsın.
Bundan bir tane alıp harici kutuyla MacBook üzerinde tam performans alabilir miyim ?
bx500 en kötü sata ssdler arasında