2023 yılına gireceğiz ve bugün hala Streaming Media adına varolan (TV yayınları artık o kadar ön planda değiller siz de kabul edersiniz ki) eşek yüküyle paraya satılan televizyonların üzerinde yer alan dahili başat platformların tamamında ve en güncel hallerinde ortak bir akıl ile yoluna konmuş hiçbir şey yok. üreticiler de bu yayıncıları hiç darlamıyorlar belli ki.
Android'i de böyle Tizen'i de, muhtemelen WebOS'da da böyledir. işin insanı en darlayan tarafı KORSAN indirmeniz halinde bu abuk subuk sorunların hiçbirini yaşamadığınız smooth bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Amazon'un uygulamasının platform fark etmeksizin rezalet olduğunu biliyorduk da, Disney ister istemez görsel alışkanlıklar yüzünden gözden kaçıyormuş, orada da pek farklı bir durum yokmuş demek. Netflix desek içerik olarak en b.ktanı olsa da yine uygulama olarak bunların fersah fersah ötesinde.
Benim bildiğim kadarıyla Dolby Vision’ın bazı standartları var ve bu tip özelliklerin kapatılması zorunlu sertifika için. Bence oldukça mantıklı çünkü standart kullanıcıların TV’lerinde çoğu ayar saçma sapan oluyor, Dolby Vision açınca olması gerekene dönüyor.
Video kopya koruması nedeni ile ekran boyutu değiştirilemiyor. ''HDCP bans compliant products from converting HDCP-restricted content to full-resolution analog form'' https://en.wikipedia.org/wiki/High-bandwidth_Digital_Content_Protection#HDCP_v2.x