herkesi uzman yapmak yerine başarısız olan 10 bin kişiyi meslekten atsanız daha iyi olmaz mı? 432 binden 422 bininin geçtiği sınavdan kalan %2.3lük kitleye kim çocuğunu emanet etmek ister ki?
vakti olan, 100 soruyu çözmek isteyen buyursun: https://www.meb.gov.tr/ogretmenlik-kariyer-basamaklari-yazili-sinavi-soru-kitapcigi-ve-cevap-anahtari-yayimlandi/haber/28209/tr

geçemediklerini sanmıyorum, protesto edip girmeyen bir kısım da var onlardır, gidemeyen gecikenlerdir.
başvuran diyor, yani bütün öğretmenlere zorunlu değil, başvuran da protesto etmemiştir. dikkat çekmek istediğim nokta aslında orası değildi, %97.7'sinin geçtiği bir sınavdan herkese uzman etiketi dağıtmak kime ne kazandırdı?
@sqn başvurduktan sonra da girmeyeceğim diyenler vardı ondan dedim. sınav tabiki anlamsızdı katılıyorum.
@sqn 10 yıl deneyime veriyorlar uzmanlığı aslında, sınav bahane
Başka bir etken var mı peki bu uzmanlık için şimdi bu sınavda başarılı olan herkes direkt uzman öğretmen mi olacak?
10 yil deneyim, 180 saatlik uzaktan egitim.
Sınav psikolojisi insanı şaşırtabilir. Sınava girenlerin çoğu yaşlı insanlar, geç kalabilrler, sağlık sorunu yaşayabilirler. Soruların kolay olmasının tek sebebi ise seçim.
dilerim öyledir, zira soruları 8. sınıf öğrencilerine versek en az %90'ı geçerdi.
@sqn savunmuyorum ama hiçbir sinifta derse girdiniz mi 😃
@suicide dersanelerde girdim, öğrencileri de gözlemledim 🙂
@sqn dershane ogrencisi farklı olur biraz daha, liseye gelmis ama daha okumayi bile dogru duzgun bilmeyen tonla ogrenci var bu ulkede 🙂 10 seneden uzun suredir bu isin icindeyim, yaklasik 2000 kadar ogrenciyle bizzat muhatap olmusumdur. hatta ayni surecte yaygin egitimde de calistim, yetiskinlerde bile okudugunu anlayabilme orani %90 dan azdır.