#Anker kulaklık bakıyorum. İrlanda da 90 Euro'ya alabiliyorum Türkiye fiyatı 3500 TL şaka gibi gerçekten fiyatları inanılmaz artmış
Önümüzdeki ay Türkiye'ye geleceğim bir şey isteyen olur ise görüşebiliriz.


#Anker kulaklık bakıyorum. İrlanda da 90 Euro'ya alabiliyorum Türkiye fiyatı 3500 TL şaka gibi gerçekten fiyatları inanılmaz artmış
Önümüzdeki ay Türkiye'ye geleceğim bir şey isteyen olur ise görüşebiliriz.
Galaxy watch 5 in günahı neymiş orada?
279 ile 299 Euro arasında
https://shop.samsung.com/ie/galaxy-watch5-bt-aluminium-40mm-pink-gold
@ebagcuvan TR de daha ucuzmuş, ilginç.
@zdmr Samsung türkiyede bölgesel fiyatlandırmayı çoğu ürününde yapar. Mesela buds 2 pro kulaklığı 2500 lira civarı geziyor ama yurtdışında 200 euro'a satıyor. Telefonlarında mesela gene aynı işte sallıyorum şuan z fold 4 yurtdışında 1800 2000 euro falan. Bizde 37 binden başlıyor. Ki bizde ötv kdv ztv htv btv stv ktv gibi gibi vergilere rağmen böyle. Ha gene bir tık pahallı 1800 euro 35 bine yakın yapıyor ama vergileri hesap edersen çokta ahım şahım fark yok. Mesela bu fark iphone'da inanılmaz derece fazla.
Türkiyede markanın kendi sitesinden mal genelde pek alınmaz. Bunu da firmalar bildiği için kendi sitelerine genelde şişirilmiş fiyatları yazarlar ki internette farklı sitelerde ucuza satılınca ufaktan zar atıyorlar. Mesela q35 en ucuz 2246 liraya var. https://www.amazon.com.tr/dp/B09FT6TKJQ Amazon'un kendisi satıyor. 90 euro da zaten 1750 lira gibi birşey yapıyor. Tabi ki yurtdışında ucuzdur normal.
Kulaklıklarda ÖTV var, o fiyatı artırıyor diye biliyorum.
Güncel kur + vergiler olunca maalesef normal oluyor. Fiyat fazla olsa bile kimsenin umurunda olmuyor açıkçası. Hani her şeyin fiyatı uçtuğu için artık kanıksandı. Aliexpress'te de bu ürünlerde yarı yarıya vergi alıyorlar bu arada. 100 dolarlık ürün almak isteseniz 150 dolara geliyor toplamda.