Aliexpresste satıcı ile anlaştık ve paranın tamamını ödemeyi kabul etti ve benden anlaşmazlığı kapatmamı söyledi. bunu nasıl yapacağım. Sadece iptal etme ve satıcı ile iletişime geçme butonu var.

Aliexpresste satıcı ile anlaştık ve paranın tamamını ödemeyi kabul etti ve benden anlaşmazlığı kapatmamı söyledi. bunu nasıl yapacağım. Sadece iptal etme ve satıcı ile iletişime geçme butonu var.
Kapatırsan paranı alamazsın. Bir şeyi kapatma.
peki ne yapmalıyım bu durumda
@gamepad paranı aldıktan sonra kapatabilirsin.
@gamepad satıcı açtığınız anlaşmazlığı kabul edecek. Full refund ödediğiniz tüm miktarı yazıp talep ettiniz mi? Kabul etmezse işi çorba etmeye çalışırsa anlaşmazlığı bir üst seviyeye taşıyıp aliexpress hakem heyetinin kararını isteyebilirsin.
Şöyle açmışım para iade istediğini. Bir miktar giridğimi hatırlamıyorum.
@gamepad 880 liralik geri odeme istemissiniz, sadece kalite kotu diyerek full geri odeme alabileceginizi sanmiyorum, ae hakemlik eder bu ise buyuk ihtimalle.
@suicide satıcı mesajında kabul etti ama. sadece kalite kötü değil tuşu kırıldı kolun 😀 işe yaramaz artık
@gamepad siz dispute u kapatinca her sey bitecek, o yuzden kabul etti. orda soylediginin pek bir baglayiciligi yok yani.
@suicide sürecin ilerlemesi için ne yapmam lazım neye tıklamalıyım ?
@gamepad hiçbir sey yapmayacaksiniz, ayin 23 une kadar suresi var saticinin, ozamana kadar ya kabul edecek ya da baska bir teklif sunacak size. anlasamazsaniz ae kendisi cozecek sorunu hakemlik yapacak bir nevi. aslinda hepsi yaziyor bunlarin, ingilizcesini anlamiyorsaniz tr yapin programi cat patta olsa ceviriden anlarsiniz.
kapatırsan bi daha açamassın önce refund etsin.
Peki dispute'u kapatırsan nasıl ödeme yapacak 🙂 Bu şuna benziyor hocam, HB'de bir satıcıdan bir ürün aldın iade etmek istiyorsun, adam dedi ki "iade talebini HB üzerinden geri çek ben sana parayı iade edicem". Demez misin madem iade edeceksin ne diye uğraştırıyorsun diye?
BP yani buyer protection time doldu mu? Normalde iptal ettiğin dispute'u tekrar açabilirsin ancak o süre dolduktan sonra tekrar dispute açamazsın. Bazıları sırf bu süreyi geçirmek için yalan söylüyor. Adama basitçe de ki parayı iade et ben de dispute'u kapatayım, bakalım ne diyecek 🙂
Çeviri kullanarak böyle yazdım.
You will be waiting for your money back. then i will close this dispute
@gamepad "Paranın geri gelmesini bekliyor olacaksın, sonra ben dispute'u kapatacağım" gibi bişey demiş olmuşsun 😀 Anlamış mıdır bilemedim 😀 "If you refund the money first, I'll cancel the dispute after that" yazabilirsin, anlar. Adam dolandırıcı olmayabilir de. Bunların kaybettikleri dispute'lar puanlarını ciddi derecede düşürüyor. O yüzden dispute'u kapatmak isterler hep ama bazıları da scammer. Yalan söyleyip süreyi geçirmeye çalışıyorlar. Bu satıcı hangisinden bilemiyorum.
@protego gamesir satıcı
Yalan söylüyor kesinlikle kapatmayin.