merhaba arkadaşlar. elektrik süpürgesi çalışmayınca kapağını söktüm. fişi prize takınca resimdeki kabloların her ikisinde de enerji var anladığım kadarıyla çünkü kontrol kalemi her ikisinde de yanıyor. bu normal değil sanki. yanılıyor muyum? sadece birinde kontrol kaleminin yanması gerekmiyor mu?


O kabloları süpürgeden söküp öyle kontrol edin. Enerji bir kablodan sisteme girer, diğer kablodan geri döner. Süpürgeden sökülünce o kablolar muhtemelen ikisinde de ışık yanmayacak. Sadece birinde yanacak.
O kablo toplama mekanizmasini sökecek olursan dikkat et bir anda dağıldı benimki.Kablo toplanmıyor artık 😀
Arm'a ek olarak, Bir kısa devre ya da sorun yoksa cihazın düğmesi kapalı konumdayken sadece birinde enerji görürsünüz. Fişi prize çıkarıp ters takarsanız diğerinde görürsünüz.
kontrol kalemi ile ikisinde görünüyorsa kablolardan birisi kopmuştur nötr koptuğu için manyetik alandan dolayı her iki kablodada enerji gözükmesi normaldir ölçü aleti ile ac voltaj kademesinde 220 olup olmadığını ölçebilirsin.
genel olarak fişin dibinden yada süpürgeye giriş kısmına yakın olan bölgeden zamanla kopuyor içteki bakır kablonun dış yüzeyinden el ile anlaşılabilir