ASUS VG248QE monitörüm var. Laptopumu bu monitöre bağlamak istiyorum ancak ASUS sağ olsun nasıl bir HDMI portu koyduysa sizin HDMI kablonuz ne kadar hızlı olursa olsun tazeleme hızı 60 Hz'i geçemiyormuş. 144 Hz için DVI veya DP kullanmak gerekiyor ancak laptopta sadece HDMI çıkışı var. Böyle bir durumda aşağıdakilerden hangisi daha mantıklı olur sizce?
1- Hızlı bir HDMI kablo + DVI veya DP dönüştürücü.
2- HDMI-DVI veya HDMI-DP kablo (özellikle ikincisi bayağı pahalı)
Bir de, 1. seçenek için dönüştürücü alırken neye dikkat etmeliyim? Dönüştürücünün dandikliği yüzünden 144 Hz alamama gibi bir durum olur mu?
#TeknoYardım
Type C var mı laptopta?
Evet var.
@vitalyscherbo Type C'den görüntü aktarılabilir belki. Laptopın bunu destekliyor mu bakabilirsin.
@ozgurg Evet ama işte nasıl bir kablo veya dönüştürücü gerekecek orası muamma. Araştırdım, HDMI'da böyle bir kısıtlaması olan birkaç monitörden biriymiş benimkisi. 😀
@ozgurg https://www.n11.com/urun/ugreen-4k-displayport-hdmi-donusturucu-kablo-15-metre-3253878?magaza=teknostore&gclsrc=aw.ds&gclid=Cj0KCQjwmuiTBhDoARIsAPiv6L8Ada9TkhdOZFtYAOxWY8loN2MPRH_1X0EkGPxsUFpBZmGzo6D80kEaAoVyEALw_wcB
Aslında şu tüm sorunu çözüyor.
@vitalyscherbo Aslında HDMI tarafından bir kısıtlama yok,yani bu Asus 1.4 kullanıyormuş normalde fhd 144hz'i HDMI 1.4 verebiliyor bu kapasiteye sahip.Yani kısıtlama aslında Asus tarafında.
HDMI kabloyu dönüştürücü ile takarsan işe yarayacağını da sanmıyorum bu arada sonuçta giriş hdmi oluyor bi kere.Denemekten zarar gelmez ama öyle olmaz muhtemelen ikinci seçeneğe yönelmen gerekecek diye düşünüyorum
@vitalyscherbo Ben laptop HDMI portundan 60 Hz veriyor sandım. Type C portun görüntü veriyorsa Type C - Display Port işini görebilir.
https://www.amazon.com.tr/Paugge-USB-Displayport-Kablo-Thunderbolt3/dp/B08WJNV1BS
@passenoir Evet sorun monitörde. Yoksa gerek HDMI 1.4 olsun gerek 2.0 olsun bu potansiyele sahip.
Dönüştürücü ile laptoptan HDMI ile aldığım görüntüyü DVI veya DP ile monitöre aktarmayı düşünüyorum yani monitöre HDMI portundan giriş olmayacak.
@vitalyscherbo İşte kandırmış gibi olacaksın da ben onu yiyeceğini sanmıyorum yani hala 60hz çalışacak diye düşünüyorum 😀 Denemek lazım merak ettim bende
@passenoir https://www.n11.com/urun/ugreen-4k-displayport-hdmi-donusturucu-kablo-15-metre-3253878?magaza=teknostore&gclsrc=aw.ds&gclid=Cj0KCQjwmuiTBhDoARIsAPiv6L8Ada9TkhdOZFtYAOxWY8loN2MPRH_1X0EkGPxsUFpBZmGzo6D80kEaAoVyEALw_wcB
Şu ürünü alıp geçeceğim sanırım.
@vitalyscherbo Gerçi bu DP>HDMI imiş. HDMI>DP değilmiş. Nasıl iş anlamadım. 😀
@passenoir @ozgurg Kafanızı şişirdim ama çözümü buldum sonunda.
HDMI'dan DP'ye geçmek için aktif dönüştürücü veya aktif kablo gerekiyormuş. O yüzden o konuyu kapattım ancak Type-C'de böyle bir zorunluluk yokmuş. Benim laptop için Monster Type-C - DP ortak port yazmış yani buradan Type-C > DP bir kablo ile yüksek hızda görüntü aktarabileceğim gibi duruyor. Kablo fiyatları da 150 TL civarı. Bunlardan bir tane alacağım.
Sana yukarıda linklediğim kabloyu kullanıyorum ben de şu anda. Gayet iyi. Aynı şekilde MacBook'u Type C'den DP'li monitöre bağladım.