Rekabet Kurumu'nun Türkiye'deki pazaryerleri için yaptığı ön inceleme raporu çıkmış vakti bol olan okuyabilir. 360 sayfalık bir rapor #rekabetkurumu #eticaret
Teknoseyir gündemi
#yasak#denizaltı#BirazMüzik#parti#facia#GTAV#TheFlyingDutchman#gündem#haftakigündememalzeme#HaftalıkGündemeMalzeme#ÖlçümSon bir saat içinde 151 ziyaretçi, 85 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2025 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
#haftalıkgündememalzeme #hgm
Görüş bildirilmesi isteniyor; tüketici olarak TS çatısı altında görüş bildirilmesini öneririm @gamsizm.
@umtk örneğin fare alırken bir sorun yaşamış. Bu tarz şikayetler bir araya getirilip sürece katkı konmalı.
neyi okuyalım? Rekabet kurulunun trendyolu incleyen müfettişi görevi bırakarak trendyolda çalşmaya başladı. Bu durumu başkan "normal " dedi. Tüm kanunlarda yasak olmasına rağmen.
Onu zaten saymıyorum ben sadece o olaydan bağımsız şekilde kim ne yapıyor, pazar nedir, şu an durum nasıl bir durumda diye merak ettiğim için okuyorum.
onu ben de gördüm TR için rezil bir hareket ama kanunda yasak mı ? burasını bilmiyorum yurtdışında (USA) örneği var görev bırakıp bu tarz kurumlarda çalışıyorlar ama belli başlı şartlar var. TR de o şartlar uygulanır mı asla sanmıyorum.
@johan28 en alt vergi dairesi çalışan memura bile yasak. Rekabet kurumunun kanunu bilmiyorum ama kesin yasaktır.
Ama şimdi tüm bu ticari sırlara Trendyol'da işe başlayan Rekabet Kurumu Daire Başkanı sahip peki ya diğerleri ?
Trendyol'u inceleyen ve açıklarını bulan kişi bir anda Trendyol'da işe alındı ve o incelemelere ne oldu bilen yok. Bir de açıp bu yalan şeyleri okumamız isteniyor.
😀
Ben hep yüksek fiyat yapıyorum ama bir üst limit koyuyorum. Bu şekilde gereksiz incik boncuk elenmiş oluyor. Tam tersi de olur aslında 🙂
Raporu yüzeysel olarak okuduğum kısmıyla kısa bir özet eklemek isterim;
2018 yılına kadar Hepsiburada liderliğinde, bir dönemde n11'in ciddi bir rekabet olduğu belirtilmiş. Pazarda dengeler Alibaba'nın Trendyol'u almasının ardından Alibaba'nın sağladığı maddi güç ile Trendyol'un lehine değişiyor. Trendyol pazardan pay kapmak için çılgınca reklam kampanyası yürüterek özellikle 2020 yılında rakiplere ciddi bir fark atacak şekilde yapılan reklam kampanyasıyla bir çok kategoride lider konuma ulaştığı belirtilmiş. Bunların yanında Trendyol ve Hepsiburada bir çok farklı alanda (yemek, market, kargo, ödeme sistemleri) yer alıp, o pazarlarda da büyümeye başlamışlar.
Amazon özelinde ise kitap alanında ciddi bir pazara ulaştıkları, alışveriş yapan tüketicilerin fiyatı yüksek ürünleri satın aldığı ve sepet tutarlarının yüksek olduğu konularında bilgi verilmiş.
Özetle pazar Trendyol ile Hepsiburada'nın baskınlığında diğer rakiplerinde yer alma çabasında olduğu bir oligopol piyasası olmuş.