Bir arkadaşım sistem toplamak istiyor. Ben çalıştığımdan ötürü tam anlamıyla kafa yoramıyorum şuan. Aramızda bu işi severek yapan arkadaşlar var. Kendisi zaten kaba taslak bir şeyler yapmış.
Yaptığı listede değiştirin dediğiniz parçalar yada yeni seriden şunu bekle dediğiniz ürünler varsa lütfen belirtin.
Bütçe 7-8K olarak belirtilmiş.

Hazır sistem olarak şöyle bir şey de düşünülebilir belki. https://www.vatanbilgisayar.com/amd-3600-sapphire-rx5600xt-pulse-gigabyte-b450m-s2h-wd-500gb-corsair-16gb.html
Ben olsam kasa olarak Rampage seçmem, mümkünse B550 anakart seçimi daha iyi olur. Ayrıca vergi dahil mi bu fiyatlara? Psu da göremedim.
ssd min 256 seçilmeli hatta 512. ram çift kanal şekilde olursa daha iyi olur. hdd seagate veya wd seçilse daha iyi olur. anakart b550 olursa daha iyi olur. kasa yı da rampage değil de daha bilindik sağlam bir marka ve psu ayrı olarak satın alınmalı.
ssd 500gb seçmiş zaten.
@ditdiridit 120 yi görünce atladık. bilgi olarak kalsın yine de
İşlemci-anakart ve RAM üçlüsü iyi olmamış. B450 anakart seçilecekse o model gereksiz pahalı.
1-B450 SH2 alınabilir. B550 seçilecekse en uygun en son TUF Pro veya Plus serisi vardı. AC1200 ses yongalı güzel dolu anakart.
2-RAM tarafında tek kanal kesinlikle olmaz. Ondan alabiliyorsa 16X16 yapsın veya 8X8 kullansın.
3-Anakart konusunda B450 SH2 almayı tercih ederse, arta kalan parayla R5 3600 alabilir.
Hazir sistem alirsa iade durumunu da sorsun, burada birisi gecenlerde iade sıkınti yasamisti. “Ozellestirilmis sistem” filan diyip iadede sikinti yasatmislardi sanirim.
Bu konfigürasyon hazırlayan sitenin adı nedir?
10400F sisteme geçin daha performanslı. ayrıca +6thread