GitHub'dan sonra [1], GitLab'da ABD yaptırımlarını uygulamaya başlamış. Bu bağlamda IP adresleri üzerinden tespit edilerek Iranlı kullanıcıların hesapları engellenmiş. Aslında bu hafta gerçekleşen bir olay değil ama yeni gündeme geldi. Aynı GitHub olayında yaşandığı gibi kullanıcılara verilerini indirme imkanı vermeden bir gecede engellemişler herkesi. "Kodlarımı almak için kısa bir süreliğine açar mısınız?" istediğine bile yaklaşmıyorlar.
"Bulut dediğin başkasının bilgisayarıdır; gün gelir de 'sana hizmet vermiyorum arkadaş' derse yapabileceğin hiçbir şey yok" - Levent Pekcan.
Kaynak: https://ahmadhaghighi.com/blog/2020/gitlab/
GitLab'ın konuyla ilgili Tweet'i: https://twitter.com/gitlab/status/1312183287402512384
[1]: https://teknoseyir.com/blog/yazilim-gundemi-3-22-28-temmuz-2019
#HaftalıkGündemeMalzeme #YazılımGündemi #GitLab #ABD #Ambargo
🤬
Biden kazanırsa biz de aynı olay ile yüz yüze kalırız.
Amerika'ya yakın olan her yazılım şirketinin alternatifi olmalı ve onu da desteklemeliyiz. Whatsapp da yakında bir gün kapanabilir. Ya da Windows Türkiye için kullanıma kapanabilir hatta belki de Microsoft bi komut ile bilgisayarın içindeki tüm bilgileri sildirebilir (teorik olarak). O yüzden dünyanın bu kadar çok Amerikan teknolojisine rahatça bağlılığını anlamıyorum. Google ve Microsoft dünyadaki çoğu teknolojik şeyin içinde. Korkmadan nasıl bu kadar Google a fotoğrafları notları yedekliyoruz anlam veremiyorum.
Filler tepişir, olan altta kalana olur. Kod neyse telafi edilir bir şekilde. Asıl gözden geçirmek gereken fotoğraf gibi anıların olduğu medyaların depolanması. Pek çok kişi google fotoğrafları, ıcloudu veri depolama için kullanıyor.
😡😨