Malum uzaktan eğitim hazırlığı içinde tüm ülke, birçoğumuz gibi benim payıma da dizüstü bilgisayar önerme görevi düşüyor çevremde 🙂
Bana sorulanlara göre bütçe 3000-3500 lira seviyesi genelde. Sıfır şart koşmayanlara IPS ekranlı, 8/16 ram, ssd falan Thinkpad aldırayım diyorum; uzun yıllar gider. Tek dezavantajı 6. nesil 6200/6300 işlemci var genelde bu fiyat seviyesinde. Kullanmışlığım yok, oyun içerikli olmayan senaryoda 3-4 sene daha gider mi sizce bu işlemci?
Evde hala Fx8350 kullanıyorum. 6. nesil tabiki yıllarca kullanılır.
Rahatlıkla gider işin içinde oyun yoksa.
Ofis kullanımı ömür boyu gider
Şahsen malzeme kalitesi biraz zayıf olsun ama performanslı ürün alma taraftarıyım. Amaç oyun olmasa da orçunun dediği gibi sıkıntılar oluyor.
Bu senaryoda altın kural minimum 256GB ssd ve 8GB ram. İşlemci birkaç nesil geride olsa bile olur. i3 altına düşülmediği sürece.