#ekonomi, #ÇinDünyayaKarşı;
İşlerine geldi mi düşman gelmedi mi kurtarıcı, işte Dünya'nın son hali:
#ekonomi, #ÇinDünyayaKarşı;
İşlerine geldi mi düşman gelmedi mi kurtarıcı, işte Dünya'nın son hali:
Son bir saat içinde 1080 ziyaretçi, 282 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
ABD'den sonraki yeni dev Çin olacak o belli de zamanı gelince onu kim durduracak acaba onu kestiremiyorum.
Doğa?
Dev göktaşı 😀
ABD, Çin gibi devleri piyasa durdurur. Her devin bir limiti vardır, o limite kadar her şeyi yer, süpürür ama geriye bir şey kalmayınca (piyasa doyunca), dev açlıktan ölecektir. Burada akıllı olması gereken firmalar/ülkeler/teşkilatlar (dev) değil, piyasadır.
@lterlemez piyasa ölmez de kayar bence.
@master; Nereye kayacak ama, kayacak yer yok ki? Masaüstü PC piyasasının hali ortada mesela, acaba, gamer tayfası olmasa ne olurdu şu an?
@master; Akıllı telefon piyasası da sıkıntıya girmek üzere, bana kalırsa; çünkü, Fold serisi vb durup, dururken tanıtılmazdı, bunca sıkıntısına rağmen.
Endüstri 4.0 ile Amerika ve Almanya üretimi eve çağırmayı planlıyor. Çin biraz zor süpergüç olur markalaşmayı tamamlamazsa. Yeni uyandılar 2015'ten sonra, treni yakalarlar belki. Şuan sadece telefon piyasasında markalaşıyorlar.
@rhymestein; Çoktan markalaştılar bile, bir çoğu zaten Samsung gibi hem dik hem de yatay holdingleşme sürecinde, belki de bitirdiler ve ürün gamlarını genişletiyorlar. Üretimi eve çağırsan da çok geç artık. Büyük endüstriler, geçmişte yaşanan krizleri atlatabilmek olması gerekenden fazla üretim ve ürün gamı ile potansiyellerini yediler. Piyasa, çoğu ürün gamında doymuş durumda artık. Ülke içine çekmenin bir faydası yok, satılan birim sayısı bakımından; sadece maliyet artışı nedeniyle kar marjları üzerinden belki biraz açığı kapatır ama o da bir yere kadar.
Oyak alacaktı en son vazgeçmişler sanırım
Çin olmasa Amerikalı firmalar ne yapacaktı acaba.
Iphone pahalı diyoruzda. Çin dısında bir ülkede üretilse dahada pahalı olurdu
Hindistan
@rhymestein; Hindistan'ın da Patriot almadığını hatırlatayım ABD'den.
@rhymestein; Ama klasik Amerika tehdit ile işi bitirmiş.
@rhymestein Dostum hammedelerin nerdeyse hepsi Çinde cikariliyor. Hindistan da çinden almak zorunda.
@kernel hammade kolay iş. İşgal eder alırlar 🙂
@lterlemez Onların arası iyi yine de
@lterlemez ruslarla silah projeleri falan da vardı. Hindistan dengeyi buluyor