Merhaba, konu ile uzaktan yakından kim ufak da olsa bilgi veya tecrübe sahibi ise deneyim, fikir ve tavsiyeleri benim için çok değerlidir;
Eminevim, fuzulev, birevim, tasarruf aş gibi ev alma yöntemleri ile ilgileniyorum. Güvenilir mi, sizce mantıklı mı, bu işe girilir mi, bu sistemlere dahil olan tanıdıklarınız oldu mu?
Edit: sistem hakkında bilgi istemiyorum arkadaşlar, güvenilirliğini sorguluyorum, mağdur olan var mı bu işlerde bildiğiniz, ev alan var mı tanıdığınız, sistem sizce mantıklı mı?
#akış #eminevim #birevim #fuzulev #tasarrufaş
Bir tanıdığım evini aldı, ona erken çıktı hatta, şu an evi kirada ve ödemeye devam ediyor. Bir de kuzenim almak istemişti sonradan nasıl yaptıysa parasını nakit olarak geri aldı ev almaktan vazgeçti.
Hangisinden aldı evini biliyor musunuz acaba?
@deliuser Eminevim
@zibil teşekkürler
https://eksisozluk.com/entry/96941941
Emin evimden araba alan arkadaşım var. Eniştesi 150 bin liralık araba için kayıt olmuş, sonra vazgeçip 70-80 bin civarında araba almaya karar vermiş ama aradaki farkı nakit olarak geri alamayacağını söylemişler. Arkadaş da kalan tutar ile araç aldı kendine. Ikisi birlikte oduyolar şimdi.
Bilen varsa bende merak ettim kura olayı nedir?
Kadınların altın gününü düşün. Bir grup oluşturuyorlar ver sıra ile herkes gün düzenliyor. Sırayı belirlemek için de kura çekiyorlar. Hepsi bu. Eminevim sisteminde de durum aynı. Sadece Eminevim süreyi yarıya indirerek sistemi daha cazip hale getirmiş. Bir gruba dahil olduğunda en geç 30. ay evini ya da arabanı alacaksın garantisini veriyor. Verdiğin peşinat ne kadar yüksekse o kadar üst sıradan alırsın.
#ponzi
Saadet zinciri ile uzaktan yakından ilgisi yok. Bildiğin kadınların altın günü mevzusu işte. Grupların sayıları zaten belli. Misal 60 kişilik gurup. 60 tan sonra yeni üye alınmıyor gruba. Başka bir grup açılıyor.
Doğru, en nihayetinde özel bir firmadır. Devlet garantisi olmadığı için riski de var. Ama masrafını öderseniz yatırdığınız para karşılığında banka teminat mektubu bile veriyorlar. Banka teminat mektubu devlet garantisinden bile sağlamdır. Devlet garanti verir ama paraları hangi şartlarda ne kadar sürede vereceği meçhuldür. Teminat mektubu ise bildiğin nakit paradır. Firma batsa dahi gidip bankadan paranızı tahsil edebilirsiniz.
@ybahadir hmmm teşekkürler
Evimbank
her şirket bu devirde göcükde ,bence almayın...
Yakın bir arkadaşım Eminevim de çalışıyor, anlattıklarına göre herşey düzgün olması gerektiği gibi, hatta büyük patronlarla tanışmışlar, gayet olumlu dönüş olmuş, yine kendi söylediğine göre patronu sevmeyen hatta arkasından konuşan kimseye rastlamadim demişti.
Emin Bey i tanırım dünya tatlısı bir adamdır. Ama ticaret bu. Böyle şeylerin önemi yok.
ben bu yaz danışmıştım şartlar uymamıştı bana o yüzden başvuru yapmadım.
Evi onlar vermiyor ( ev veya araba parası veriyorlar satın aldığınız evi veya arabayı ipotekliyorlar siz taksitlerinizi ödemeye devam ediyorsunuz.) örnek olarak izmir'de bir ev beğendiniz 300 bin tl değerinde. Bu evi alacağım diyorsunuz ve onlar size maddi desteği sağlıyor.
2 nci el bir araç satın alanı biliyorum bir sıkıntı çıkmamıştı.
Alacağın şeyi kendin seçiyorsun onlar şunu al demiyorlarki. Yok öyle bir şey.
@komandonuz Kendileri yaptıkları daireleri satıyorlar ama almak zorunda değilsin. Kaldı ki sana daire veya araba da vermiyorlar. Sadece para veriyorlar ve aldığın şeye ipotek koyuyorlar.