Bu haftaki gündemde Levent Pekcan'ın "Çünkü her şey yalan." sözleri bana yakın zamanda izledğim Black Mirror S03E01 Dibe Vuruş bölümünü hatırlattı. İnsanların birbirlerine sosyal medya popülerlik puanına göre davrandığı bir dünyayı anlatıyor. Tavsiye edilir.

"İnsanların birbirlerine sosyal medya popülerlik puanına göre davrandığı bir dünya" şuan içinde bulunduğumuz değil mi? 🙂 Daha önce bu konuyla alakalı bir serzenişte bulunmuştum ama yanlış anlaşılmıştım biraz. Artık bu cümleyle kendimi daha rahat ifade edebilirim sanırım 😀
Öyle bir durum var maalesef ancak sosyal medyaya aktardıkların gerçek hayatının bir kopyası aslında, olmayanı göstermek bir yere kadar prim yapıyor. Ben sosyal medya kullanmıyorum, güzel de bir çevrem var, gayet sosyalleşebiliyorum, gündemden geri kalmıyorum ve arkadaşlarımın arasında sürekli sosyal medya kullananlara göre çok daha aktif bir hayat yaşıyorum. Etkinlikleri kendi zevklerime göre takip ediyorum ve çevrem erkinlikleri sosyal medyadan göremeyeceğim için telefon açıp arar beni ve davet eder. Hee bu ne kadar böyle sürer bilemiyorum ilerde sosyal medya gerçek hayatın önüne geçebilir ama bence şimdilik daha 90 a 10 gibi bir oran var.
https://www.youtube.com/watch?v=PljUIRD8_Os
Durum çok saçma sapan bir hal alıyor.
Misal reynmen denilen kişi aslında sesiyle bir yerlere gelmiyor, şarkıcı da değil zaten.
Adamın sosyal medyadaki popülerliği sayesinde şarkıları patlıyor.
Bu çok bilinmedik bir durum değil. Şöhretin kullanılması sonuçta. Demet Akalın, Gülben Ergen, Ayşe Hatun Önal, Hülya Avşar manken ya da oyuncu iken şöhretini kullanarak albüm yapan ilk aklıma gelen ünlüler. Tersi de var, İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur'un bir sürü filmi var. Onlar da şarkıcılığından gelen şöhreti oyunculukta kullandılar. Günümüzün şöhretleri de sosyal medya fenomenleri işte. Değişen bir şey yok aslında.