#TeknoYardım #mining #DonanımArızası

Merhaba Arkadaşlar.

- 7 Adet Rx580 ve hx1200 power ile Claymore v10 kullanarak mininig yapıyordum. 6-7 ay sorunsuz çalıştı.
- Bir gün 7 ekran kartından 4'ü çalışmaz oldu. Aklıma ilk gelen şey zaten ucu ucuna yeten power'ın bir kısmının bozulduğu yönündeydi. Ethereum fiyatlarının da düşmesiyle fişi çektim.
- Yaklaşık 10 ay sonra yani bugün fişe tekrar taktım. Power tuşuna basmamla birlikte 7 ekran kartının da fanları dönmeye başlamıştı. Bu benim için iyi haberdi. Power çalışıyordu.Windows açıldı. Ekran kartlarının tamamını sistem görüyordu.
- Bilgisayarı internete bağladım ve Claymore'u çalıştırmamla birlikte önce 7 ekran kartını gördü. 1dk içinde 4'ü hata verdi ve bilgisayar kitlendi. Bu durumda "haa demekki claymore'da sıkıntı var dedim"
- Bilgisayarı kapattım. Yeniden başlattım ama daha windows başlamadan sadece 3 ekran kartının fanı dönüyordu. Windows açıldı ve 3 ekran kartını görüyordu. "haa belkide ram önbelleğine falan almıştır" dedim. Ram'i söküp taktım, yeniden başlattım ama değişen bir şey olmadı.
- Biraz şu bios'u kurcalayım dedim ama bios içinde dolaşırken pc kitlendi. Yeniden başlattım. Yine biosa girdim. 2-3dk sonra pc tekrar kitlendi.
- Ram'i değiştirdim. Biosa girdim, bu sefer pc kitlenmedi. "haa demekki ram arızalıymış dedim".

Şuan, 10 ay boyunca fişi çekili olan bilgisayarı fişe taktığımda 7 ekran kartının birden fanını dönderdiği hale gelmeye çalışıyorum. Ram değiş, fişleri sök-tak yapmama rağmen bir o noktaya gelemiyorum.

- işlemcinin önbelleğinde bir şeyler kalmış olabilir mi? kalmışsa nasıl temizleyeceğim?
- anakartın pilini söküp onun (varsa tabi) ön belleğini silmek istedim ama çok bios ayarı yapmıştım, hepsini yeniden yapmam zor olacak, sizce uğraşayım mı?
- sorun nerededir?

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • maxemilian @maxemilian

    Yani donanım olduğu için deneyerek bulmak herzamanki gibi ama işte 3 tanenin arızası aynıysa denemeye değer gibi
    Çalışanların ekran kartlarını, çalışmayanlara denemek ilk aklıma gelen

  • Erturk @erturk

    Kartlar tek tek çalışıyor. 7'si aynı anda çalışmıyor. Hiç bir şeye dokunmadan 10 ay bekleyince çalışıyor 🙂

  • Erturk @erturk

    @x86_64 Haklısın. Ama lanet bilgisayar 10 ay bekleyince normale dönmüştü. Şuan 1 saat öncesine dönmemeye direniyor :/

  • Erturk @erturk

    @x86_64 Isınma sorunu yaşamadım hiç. yalnız 1 saat önce 7 tanesini çalıştıran güç kaynağı şuan 4 tanesini çalıştırmıyor. Yani meseleyi güç kaynağına bağlasak;
    - 7 ay sorunsuz 7 ekran kartını çalıştırdı
    - birden bire 4 tanesini durdurdu ve 3 ünü çalıştırmaya başladı
    -10 ay kapalı kaldıktan sonra 7 tanesini tekrar çalıştırmaya başladı
    - bi programı açınca 4 ünü tekrar çalıştırmamaya başladı...

    yani güç kaynağının karakterine ters bi durum sanki.

  • cengiz @cengiz

    Önerim bios ayarlarını sıfırla. Daha sonra varsa dahili ekran kartı yoksa bozuk kartlardan biriyle sistemi açmayı dene. Sorun çıkmazsa birer birer diğer kartları takmayı dene. Sorun sadece biosun windows'a bak burada 7 tane ekran kartı var diyememesi olabilir. Yani ekran kartında ve sisteminde bir sorun olmayabilir. Eğer bu şekilde çözemezsen gene tek ekran kartıyla anakart chipset driver dahil kaldırıp baştan kurmayı dene. Gene olmazsa bu sefer sorun kesin ekran kartındadır diye düşünüyorum.

    • Erturk @erturk

      @cengiz Benimde aklımdan Bios sıfırlamak geçmişti ama deneye deneye sorunun Power'da olduğuna ikna oldum. Power üzerinde 5 çıkış var. Her çıkış 2 kartı besleyebiliyor. Deneyerek çıkışlardan 2 sinin ne yaparsam yapayım çalışmadığını gördüm. 3 sorunsuz çıkış ile 6 karta kadar çalıştırabildim.

      Artık ne olduysa hiç yük binmediği bir anda anlık olarak o iki çıkışta 3-5 dakika çalışmıştı diyelim.. Başka bir açıklama getiremedim. Şuan Power'ı söktüm, en kısa sürede garantiye göndereceğim.

      Yardım için tüm arkadaşlara teşekkürler.

  • Omer @omerf97

    %90 guc kaynagi problem anlattiklarina bakilirsa