HDD Caddy de ssd olunca işletim sistemi falan kuramayıp HDD takınca sorunsuz çalışması normal mi ? SSD yi tanıyor görüyor depolama olarak kullandırıyor ama işletim sistemi kurarken patlıyor, HDD de sıkıntı yok böyle garip bir sorun yaşayan oldu mu? Cihaz lenovo v330 , bios güncelledim son sürümde.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Gio @gio

    Disklerin yerlerini değiştirmek çözüm olmaz mı?

  • alipektas @alipektas

    Cihazı dvd'den başlatmayı denedin mi boot seçeneklerinden?

    • alipektas @alipektas

      Bu arada ben ara karşılaşmıştım böyle bir durumla, normal sata'ya bağlı diski çıkarıp dvd aparatından bağlananla bir defa boot ettirmiştim. Daha sonra sata'dan başka bir diski(içinde işletim sistemi yüklü) takmama rağmen yine de dvd soketinden takılı olan diski boot ediyordu.

  • lterlemez @lterlemez

    Şöyle bir durum olabilir (sadece fikir yürütüyorum, bilgim yok bu konuda); malum, dizüstülerin işletim sistemleri, bios'a işlenerek geliyor. Eğer sata bağlantısını, sadece optik ile çalışacak şekilde ayarladılar ve optik olmadığı için de okuma/yazma engeli koymuş olabilirler. Zira, optikten gelen bilgi ilk kurulumla ilgili ise seri numarası kontrolü hataya düşüp, okuma/yazma/boot engeli ile karşılaşıyor olabilir (Windows boot için konuşuyorum).

  • Aykut Ç. @aykut

    @orcun hocam sizin bir bilginiz tecrübeniz var mı bu konuda ? secure boot vs kapalı, biosda iki diskte aynı tipte gözüküyor sorunsuz: şöyle bir şey yazıyor ATA - Sandisk .. , diğeri ATA - Samsung ..

    Direk sata bağlı diski söküp hdd caddy de ki disk ile de kurmayı denedim ama işletim sistemini dosyalarını kuruyor en son anda (10 saniye sonra yenideş başlatılacak ekranı cıkmadan önce) iptal oldu diyip kurulumu iptal ediyor.
    Direk Sataya takıp işletim sistemini kurdum sonra o diski hdd caddye taktım boot ederken o diski seçiyorum ama siyah ekranda kalıyor bir türlü boot etmiyor gitti, bu tarz bir genlleme olabilir mi?