Paylaş Paylaş

WD, şirketler için 7 / 24 çalışmaya uygun SE serisi sabit disklerini duyurdu

Western Digital, hazırladığı yeni SE serisi sabit diskleriyle 7 / 24 çalışacak ve depolama işlemleri gerçekleştirecek kurumları hedef alıyor.

Bir Western Digital (NASDAQ: WDC) firması ve veri merkezlerinde kullanılan depolama araçlarında dünya lideri WD veri merkezlerinde kullanılmak üzere tasarlanan ilk ürün olan WD Se serisi yenilikçi sabit disklerinin piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Veri merkezinin yılın her günü 24 saat güvenilir biçimde çalışması için kurumsal düzeyde bir platform üzerinde kurulan WD Se geniş ölçekli çoğaltılmış ortamlar, orta büyüklükteki ağ bağlantılı depolama (NAS) kullanımı ve yedekleme/arşivleme uygulamaları için performans, güvenilirlik ve sağlamlık gibi özelliklerin doğru bileşiminden oluşur.

WD_SE_Diskler

WD Se, her büyüklükteki veri merkezinin kapasite artırımını hızlandıran yarı yapılandırılmış verinin inanılmaz büyümesine hitap edebilecek özelliklerin ve uygun fiyatın karışımı olan gerçek bir kurumsal disktir. Şimdi 4 TB’ye varan kapasitelerle satışa sunulan yeni WD Se sabit diskler, müşterilere kurumsal kullanım özelliklerinden ödün vermeksizin çok sürücülü ortamlarda veri artışı gereksinimlerini dengeleme imkanı vermektedir. WD’nin Veri Merkezi Depolama İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Richard E. Rutledge’in ifadesine göre, “Bugünün bulut veri merkezi donanımlarında bir yandan toplam satın alma maliyetini en aza indirmek için gereken güvenilirliği 7/24 muhafaza ederek, diğer yandan da geniş ölçekli depolama sistemleri oluşturmanın uygun maliyetli bir yöntemine, kapasitesi artırılabilen ihtiyaç duyulmaktadır. WD’de imalat ve mühendislik verilerinin çok geniş bir ölçekte kullanılıyor olması, diğer şirketler gibi bizi de verilerimizi etkin biçimde analiz edebilmek için daha ayrıntılı yöntemleri kullanmaya zorlamıştır. WD Se sabit diskleri, Apache Hadoop somut deneyimler kazandığımız büyük veri merkezimizde kullanılmaktadır.”

WD_SE_Diskler_2

WD Se sürücüleri ayrıca orta büyüklükteki ağ bağlantılı depolama (NAS) pazarında hızlı büyüyen KOBİ konusunu da ele almaktadır. KOBİ odaklı, 6 yuva ve üzeri masaüstü NAS birimleri için sağlam, hızlı ve güvenilir tasarım, daha yüksek iş yükü kapasitesi ile en çok 24 yuvalı rafa monteli çok kullanıcılı NAS çözümleri ve NAS toplayıcılarına, küçük NAS sistemlerinde kullanılan WD Red sabit disklerini tamamlama imkanı verir. WD’nin diğer veri merkezi sabit diskleri olan WD Xe ve WD Re NAS piyasasının üst ucunu oluşturarak, geniş ölçekli raf tabanlı NAS sistemleri için daha fazla dayanıklılık ve performans sunar. WD Se, WD Xe, WD Re ve WD Red birlikte, her boy ve ölçekteki NAS kullanımına uygun sağlam depolama aygıtlarından meydana gelen tam bir portföy oluşturur.

WD’nin Se sabit disklerinde sunucu ve depolama sistemlerindeki fiili iş yükleri altında yapılan en az 5,000,000 saatlik işlevsel ve termal testlerden ve 20,000,000 saatten uzun süren ilave testlerden geçmiş olmaya ek olarak aşağıdaki özellikler bulunur:

  • Performansı arttırmak için işleme gücünün iki katını sağlayan ikili işlemci,
  • Sürücüyü izlemek ve hem doğrusal hem döner titreşimi gerçek zamanlı düzeltmek için geliştirilmiş elektronik sistem içeren zenginleştirilmiş Döner İvmeli İleri Besleme (RAFF) teknolojisi,
  • Kafanın veri izleri üzerinde doğru konumda durmasını sağlayan ikili aktivatör teknolojisi
  • Uygulamalardaki performansın tutarlı seviyede olması amacıyla sistemden kaynaklanan titreşimi azaltmak ve tepsileri dengeleyerek okuma ve yazma işlemleri sırasında doğru iz sürmeyi sağlamak için motor şaftının her iki uçtan sabitlendiği StableTrac,
  • En küçük şok olaylarını bile otomatik olarak tespit edip dengeleyerek verileri korumasını sağlayan çok eksenli şok sensörü,
  • RAID’e özgü, zaman sınırlamalı hata kurtarma (TLER) sayesinde masaüstü sürücülerinde sıkça görülen uzatılmış sabit disk hata kurtarma süreçlerinin neden olduğu sürücü düşmesini önlemesi,
  • Okuma yazma kafalarından her birinin uçuş yüksekliğinin gerçek zamanlı ayarlanarak optimum güvenilirliğin sağlandığı dinamik uçuş yüksekliği teknolojisi.

Fiyat ve Bulunabilirlik

WD’nin Se sabit sürücüleri, 2 TB’den 4 TB’ye kadar (model: WD2000F9YZ, WD3000F9YZ ve WD4000F9YZ) kapasitler ile sevk edilmektedir. WD’nin Se sabit sürücülerini seçkin bayi ve distribütörlerde bulabilirsiniz. WD’nin Se sürücüleri için Tavsiye Edilen Perakende Satış Fiyatı 2 TB için 199 USD+ KDV, 3 TB için 259USD +KDV, 4 TB için 319 USD +KDV’dir ve beş-yıl sınırlı garantiye sahiptir. WD'nin Se kurumsal sabit sürücüleri hakkında detaylı bilgilere buradan adresinden ulaşabilirsiniz.

BeğenFavori PaylaşYorum yap